Андерлехт у кризи, Компани не може на "двије столице"!

Прекаљени штопер овог лета је именован за играча-тренера трофејног белгијског клуба, али први резултати нису нимало охрабрујући. . .

Фудбал 23.08.2019 | 10:32
Андерлехт у кризи, Компани не може на "двије столице"!
Венсан Компани вратио се у Андерлехт са жељом да лансира свој матични клуб назад на врх белгијског фудбала, пошто велика улагања током претходне две сезоне нису донела жељене резултате.

Некадашњи капитен Манчестер ситија преузео је улогу играча-тренера, одлучан да у Андерлехту примени оно што је научио од Пепа Гвардиоле, али за сада на терену прилично "шкрипи".

Компани је одговоран за најлошији старт сезоне још од 1998, пошто је екипа из четири утакмице освојила само два бода и налази се при дну табеле.

Зато је одлучено да екипу током утакмица води Компанијев помоћник, Сајмон Дејвис, а да се прекаљени штопер концентрише искључиво на терен, како би његови играчки и лидерски квалитети дошли до пуног изражаја.

"Ово је нови пројекат и то што желимо да урадимо, неће се десити преко ноћи. Тренутно нам треба више стабилности, па ће Вини од наредног кола бити капитен тима, који ће у фокусу имати само своје играчке задатке. Тактичке ствари, реакције и прилагођавања, биће мој део посла", прокоментарисао је Дејвис, који је овог лета такође дошао из Манчестер ситија.

Андерлехт у наредна четири кола има "паклен" распоред. Састаће се са Генком и Стандардом, па у септембру после репрезентативне паузе са Антверпеном и Брижом.

Венсан Компани поникао је у клубу из Брисела и играо за први тим од 2003. до 2006. Онда је прешао у Шалке, па 2008. у Сити, за који је играо 11 година.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар