Anderleht u krizi, Kompani ne može na "dvije stolice"!

Prekaljeni štoper ovog leta je imenovan za igrača-trenera trofejnog belgijskog kluba, ali prvi rezultati nisu nimalo ohrabrujući. . .

Fudbal 23.08.2019 | 10:32
Anderleht u krizi, Kompani ne može na "dvije stolice"!
Vensan Kompani vratio se u Anderleht sa željom da lansira svoj matični klub nazad na vrh belgijskog fudbala, pošto velika ulaganja tokom prethodne dve sezone nisu donela željene rezultate.

Nekadašnji kapiten Mančester sitija preuzeo je ulogu igrača-trenera, odlučan da u Anderlehtu primeni ono što je naučio od Pepa Gvardiole, ali za sada na terenu prilično "škripi".

Kompani je odgovoran za najlošiji start sezone još od 1998, pošto je ekipa iz četiri utakmice osvojila samo dva boda i nalazi se pri dnu tabele.

Zato je odlučeno da ekipu tokom utakmica vodi Kompanijev pomoćnik, Sajmon Dejvis, a da se prekaljeni štoper koncentriše isključivo na teren, kako bi njegovi igrački i liderski kvaliteti došli do punog izražaja.

"Ovo je novi projekat i to što želimo da uradimo, neće se desiti preko noći. Trenutno nam treba više stabilnosti, pa će Vini od narednog kola biti kapiten tima, koji će u fokusu imati samo svoje igračke zadatke. Taktičke stvari, reakcije i prilagođavanja, biće moj deo posla", prokomentarisao je Dejvis, koji je ovog leta takođe došao iz Mančester sitija.

Anderleht u naredna četiri kola ima "paklen" raspored. Sastaće se sa Genkom i Standardom, pa u septembru posle reprezentativne pauze sa Antverpenom i Brižom.

Vensan Kompani ponikao je u klubu iz Brisela i igrao za prvi tim od 2003. do 2006. Onda je prešao u Šalke, pa 2008. u Siti, za koji je igrao 11 godina.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar