Испливао убица: 20 година потрага полиције

Поплаве које су погодиле дио Сибира готово истовремено када и пожари, натјерали су убицу пустињака да напусти тајгу у којој се 24 године крио од правде.

Свијет 22.08.2019 | 15:56
Испливао убица: 20 година потрага полиције
Ријеч је о Николају Николајевичу (73) који се крио четврт вијека због покушаја убиства своје тадашње дјевојке и њене кћерке (6) у новембру 1995. године. Сам Николај био је убијеђен да их је убио, али је тек након 24 године сазнао да су обје преживјеле.

Николајевич, који је био на листи тражених криминалаца више од двије деценије, седамдесетих година служио је казну због убиства затвореника, у вријеме када је радио као затворски чувар.

Убрзо након што је одслужио казну за то убиство, у новембру 1995. Николај је напао ножем своју дјевојку и њену шестогодишњу кћерку остављајући их да крваре из дубоких рана, практично на ивици смрти. Напад се догодио у региону Кемерово, стотинама километара западно од мјеста гдје је Николајевич на крају пронађен.

Полиција га је тражила тада, али није успјела да га пронађе, па је Николај наставио да се креће на исток, дуж ријеке Биријуса, све док није стигао до регије Иркутск.

Побјегао је у шуму, гдје је живио бавећи се ловом и риболовом. Након неколико година срео је једног ловца који се сажалио на “пустињака” и помогао му да направи привремену личну карту. 

Николајевич, који је у међувремену изгубио ногу током лова, остатак живота провео би у тајги да се нису догодиле једне од најгорих поплава које тај крај памти. Због тога је морао да се евакуише заједно са стотинама других локалних мјештана.

Љекарима градске болнице Тулун показао је привремену личну карту коју му је ловац набавио. Истог тренутка, огласило се упозорење и љекари су позвали полицију. Убрзо је потрврђено да је ријеч о једном од траженијих криминалаца.

Николај је у болници признао покушаје убиства. Како је рекао, био је сигуран да су и жена и њена кћерка преминуле након напада. Тада је сазнао да су их спасили локални љекари. Жена је умрла природном смрћу прије неколико година, а њена кћерка и даље је жива.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

забринут

22.08.2019 14:52

Тако сам се насикирао да цијелу ноц нецу моци спавати. Еј Николај јеси неке qрате среце па гдје те надјосе по старе дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гад

22.08.2019 15:28

Требао је да изгори у позару али бог се није смиловао оставио га је јос да људи виде како гадови пролазе! Није био свјестан да би боље просао у затвору

ОДГОВОРИТЕ