Уз напитке брзо до витке линије

Лоше спавање је повезано са гојењем, поремећеним хормонима, осећајем велике глади када се пробудите, проблемима са инсулином и шећером у крви.

Здравље 22.08.2019 | 10:34
Уз напитке брзо до витке линије
Како бисте побољшали квалитет спавања морате да будете пажљиви у томе шта пијете пре него одете на спавање. Вероватно знате да су кофеин и шећер пре спавања лоша идеја, али има и других напитака које можете да пијете и не угрозите ваш миран сан, а ни линију.

Млеко

Чаша млека, топла или хладна, може да вас успава захваљујући здравој дози триптофана и калцијума, пише Менс Хеалтх. Више спавања значи мање жудње за храном сутрадан. Млеко садржи и протеине који потпомажу снагу мишића и њихов раст.

Сок од грожђа

Да боље спавате и смршате може да вам помогне 100 милилитара сока од грожђа. Лучење инсулина ноћу регулише рад читавог организма. Антиоксиданти који се налазе у грожђу претварају масти које се таложе у масти које се сагоревају.

Чај од камилице

Топао чај пред спавање повећава у телу ниво глицина, неуротрансмитера који опушта нерве и делује као благи седатив. Познато је да помаже у контроли глукозе и губитку килограма.

Кефир

Овај напитак богат пробиотицима је благотворан за бактерије у стомаку и повећава број добрих бактерија, побољшава варење и помаже апсорбцију витамина и минерала.

Протеински шејк од соје

Соја, у форми млека или праха, богата је аминокиселином триптофаном. Може да побољша квалитет сна као и ниво кортизола, који ће вам помоћи у губитку масних наслага на стомаку. За боље резултате убаците грчки јогурт у протеински шејк.

Вода

Када пијете воду онда не уносите калорије, а то помаже у губитку килограма. Уколико пијете довољно воде побољшаћете и квалитет сна. Пијте доста течности и останите хидрирани.

Протеински шејк

Уколико попијете протеински шејк пре спавања, ако сте вежбали тога дана, помоћи ћете вашим мишићима да се регенеришу током спавања. Поновна изградња мишића је оно што их чини снажнијим, а што више мишића имате, више ћете калорија да сагорите. То како и колико ће се ваши мишићи регенерисати током спавања зависи само од тога колико им аминокиселина обезбедите.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаја

22.08.2019 19:55

3 пржена и 2 кришке ражевог круха ће вам бити довољно за цијели дан. Важно је да оно што узимате буде сваки дан. Магнезијум обавезно. Вода с мало јабуковог сирћета. Немојте јести месо и избјегавајте кромпир. Ја банане нw једем јер их нw волим. Јабука је моје воће. Таблета бруснице да се ослободите течности

ОДГОВОРИТЕ
Name

3 јајета

22.08.2019 21:54

Без лука, меса итд. Не врхњу. Ја сам у задње 3 године изгубила око 35 кг. Треба слабити полако јер је та нова тежина стабилна и не враћа се. Банане ја купујем мојем оцу. Кућна њега му их мјеша у јогурт. То му даје снагу и чини га ситим. Ја стално читам да би му помогла. Само упорно и не на вагу сваки час. Два пута седмично је довољно