Uz napitke brzo do vitke linije

Loše spavanje je povezano sa gojenjem, poremećenim hormonima, osećajem velike gladi kada se probudite, problemima sa insulinom i šećerom u krvi.

Zdravlje 22.08.2019 | 10:34
Uz napitke brzo do vitke linije
Kako biste poboljšali kvalitet spavanja morate da budete pažljivi u tome šta pijete pre nego odete na spavanje. Verovatno znate da su kofein i šećer pre spavanja loša ideja, ali ima i drugih napitaka koje možete da pijete i ne ugrozite vaš miran san, a ni liniju.

Mleko

Čaša mleka, topla ili hladna, može da vas uspava zahvaljujući zdravoj dozi triptofana i kalcijuma, piše Mens Health. Više spavanja znači manje žudnje za hranom sutradan. Mleko sadrži i proteine koji potpomažu snagu mišića i njihov rast.

Sok od grožđa

Da bolje spavate i smršate može da vam pomogne 100 mililitara soka od grožđa. Lučenje insulina noću reguliše rad čitavog organizma. Antioksidanti koji se nalaze u grožđu pretvaraju masti koje se talože u masti koje se sagorevaju.

Čaj od kamilice

Topao čaj pred spavanje povećava u telu nivo glicina, neurotransmitera koji opušta nerve i deluje kao blagi sedativ. Poznato je da pomaže u kontroli glukoze i gubitku kilograma.

Kefir

Ovaj napitak bogat probioticima je blagotvoran za bakterije u stomaku i povećava broj dobrih bakterija, poboljšava varenje i pomaže apsorbciju vitamina i minerala.

Proteinski šejk od soje

Soja, u formi mleka ili praha, bogata je aminokiselinom triptofanom. Može da poboljša kvalitet sna kao i nivo kortizola, koji će vam pomoći u gubitku masnih naslaga na stomaku. Za bolje rezultate ubacite grčki jogurt u proteinski šejk.

Voda

Kada pijete vodu onda ne unosite kalorije, a to pomaže u gubitku kilograma. Ukoliko pijete dovoljno vode poboljšaćete i kvalitet sna. Pijte dosta tečnosti i ostanite hidrirani.

Proteinski šejk

Ukoliko popijete proteinski šejk pre spavanja, ako ste vežbali toga dana, pomoći ćete vašim mišićima da se regenerišu tokom spavanja. Ponovna izgradnja mišića je ono što ih čini snažnijim, a što više mišića imate, više ćete kalorija da sagorite. To kako i koliko će se vaši mišići regenerisati tokom spavanja zavisi samo od toga koliko im aminokiselina obezbedite.

(B92)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jaja

22.08.2019 21:55

3 pržena i 2 kriške raževog kruha će vam biti dovoljno za cijeli dan. Važno je da ono što uzimate bude svaki dan. Magnezijum obavezno. Voda s malo jabukovog sirćeta. Nemojte jesti meso i izbjegavajte krompir. Ja banane nw jedem jer ih nw volim. Jabuka je moje voće. Tableta brusnice da se oslobodite tečnosti

ODGOVORITE
Name

3 jajeta

22.08.2019 23:54

Bez luka, mesa itd. Ne vrhnju. Ja sam u zadnje 3 godine izgubila oko 35 kg. Treba slabiti polako jer je ta nova težina stabilna i ne vraća se. Banane ja kupujem mojem ocu. Kućna njega mu ih mješa u jogurt. To mu daje snagu i čini ga sitim. Ja stalno čitam da bi mu pomogla. Samo uporno i ne na vagu svaki čas. Dva puta sedmično je dovoljno