ЛЕ - Јасно је као дан: Меч године за Партизан!

Дуел од ког зависи будућност клуба, како рече Саво Милошевић. . .

Фудбал 22.08.2019 | 18:14
ЛЕ - Јасно је као дан: Меч године за Партизан!
Викиншка лађа је поново допловила до Београда. Недавно су Северњаци, у том првом походу, похарали Баново брдо. Пут их је још једном нанено у српску престоницу. Али, овог пута их чека много јаче утврђење, много снажнија чета, на, фудбалски гледано, много вишем брду - Топчидерском.

Партизан, лишен помоћи 12. играча на трибинама, дочекује вечерас (21.00, РТС1) Молде у утакмици године за оба клуба. Улог на столу у овом покерашком окршају је право благо: најмање још четири месеца, односно шест утакмица европског фудбала, неколико милиона евра прихода, раст угледа и вредности играча, као и бодови за УЕФА ранг листу. Мало ли је!?

Свега тога Партизан није имао пре годину дана, када га је у предворју групне фазе Лиге Европе зауставио Бешикташ. И тешко је прегурао такмичарску годину. Турбулентније одавно није било у Хумској. Таква сушна сезона не сме да се понови.

Причао је о свему томе и тренер Парног ваљка Саво Милошевић на конференцији дан уочи утакмице. Јасно је ко дан, ово је меч од огромне важности за Партизан.
"Чекају нас две утакмице које могу да одреде судбину Партизана у наредном периоду", рекао је Милошевић.

Али, одмах потом додао и реченицу да не испада да ставља екипи камен око врата.

"Порука је играчима да како год се двомеч заврши, живот ће се наставити".

Ако Партизан буде играо вечерас као пре две недеље против Малатије на истом стадиону, тај наставак живота ће бити веома сладак по црно-беле. Прегазио је Парни ваљак ривала, који је пуком срећом сачувао живу главу за реванш.

И Молде је екипа која уме да заклеца и изгуби главу на страни. Једино што ће Партизан овог четвртка играти без "помоћи пријатеља", без навијача на трибинама. И то је озбиљан хендикеп. Поготово што су Норвежани пре недељу дана показали у гротлу Арисовог стадиона да навијачки хук са свих страна и те како уме да их пољуља. 

Састав који је Милошевић спремио за Норвежане је исти онај који је згромио Малатију. Поново се рачуна на брзину нападачког квартета, поготово на брзе ноге Асана и Садика и брзе лопте Суме и Тошића. Рачуна се и на бедем у средини терена, где Здјелар и Шћекић закључавају све пролазе ка одбрани, а рачуна се и на стаменост последње линије, која је и у Турској прилично убедљиво изнела реванш, иако је домаћин брзо и срећно дошао до предности којом је преполовио предност црно-белих. 

Сви у Хумској прижељкују репризу окршаја са Малатијом, када је Партизан заиста изгледао као швајцарски сат. Још једна таква утакмица и врата Лиге Европе ће бити напола отворена. Врата Лиге Европе и берићетне јесени на Топчидерском брду. И зато је Саво Милошевић у праву: важно је, много је важно ових 90 минута. Утакмице године у Хумској 1. 

Партизан – Молде 
/21.00, РТС1, Арена1/

Стадион: Партизана
Судија: Виктор Кашаји (Мађарска)

Партизан (4-2-3-1): Стојковић – Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић – Здјелар, Шћекић – Тошић, Сума, Асано – Садик.

Молде (4-2-3-1): Кранинкс – Габријелсен, Харалдсен, Хауген, Бјернбак – Хусеин, Хестад – Ејкрем, Аурснес, Омојижуанфо, Џејмс.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар