Ауто-школа трпи посљедице због забране рада

Завод за образовање одраслих у Републици Српској брани коришћење аутобуса једној бањалучкој ауто-школи, и то без разлога и без образложења, тврде у тој ауто-школи. И поред обећања да ћемо добити одговоре, у Центру за образовање одраслих одлучили су да о томе ћуте.

Република Српска 21.08.2019 | 21:49
Ауто-школа трпи посљедице због забране рада
"Завод за образовање одраслих забранио је рад једном нашем возилу, а ријеч је о једном од најсавременијих аутобуса у ауто-школама у Српској", каже Здравко Ивић из истоимене ауто-школе. Додаје и да је забрана наступила без образложења и без обзира на то што возило посједује све потребне сертификате и дозволу.



Све траје већ двије седмице, прича Ивић, а ауто-школа коју води због тога трпи посљедице. Ивић сумња да је разлог одмазде чињеница да су недавно, када је код једног од кандидата на полагању усменог дијела испита пронађено рјешење испитног теста, питали откуда кандидату рјешења и тражили да се утврди одговорност надлежних.

Из Завода за образовање одраслих Републике Српске нису одговорили на питања која смо им у вези са Ивићевим тврдњама послали. Питали смо их и да ли се истражује ко је кандидату доставио рјешења испитног теста. И поред обећања да ћемо добити писмени одговор у уторак или, најкасније, у сриједу, то се није десило.



БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ми

21.08.2019 20:00

И сад креће борба са вјетрењачама,само зато што људи покушавају и желе да раде нормално ,а то није пожељно у овој је..ној држави

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

22.08.2019 13:39

А ста су у заводу и наравно председник комисије Цигановиц радили 3 године. Чија је ту одговорност. Сада се сетили да забрањују рад са аутобусом.

Name

Н Н

21.08.2019 20:59

Господо из ДНС колико знам вама је по коалиционом споразуму припао Завод па дајте урадите нешто, макните ова два зла (Змијанац и Бера), спасите дјецу, будуће возаче. Ово су два највећа зла, поред чланова комисије, која су могла снаћи ову област.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.08.2019 19:30

За Беру питајте у СНСДу!

Name

За Ивице

21.08.2019 21:20

Ааааа неко се надао да цете га потковати? Свака цаст, само транспарентно! Сваку неправду коју вам покусају нанијети објавити народу. Позз. Вас кандидат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГМ

21.08.2019 21:32

Не трпи само ауто скола него и кандидати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yахоо

21.08.2019 21:40

Неће се истраживати зато што су чланови комисије у Бл и два висока функционер Муп - Амидзиц Горан и Модиц (начелник и инспектор). Шта мислите ста би се десило да кандидат каже да му је неко од ове двојице дао тест. Тога се они плаше па не истражују даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

22.08.2019 13:11

Па зар је полиција дотле дошла да им требају паре и од комисије за возачке.

Name

Боки

22.08.2019 13:35

То је компензација. Начелница за возачке већ годинама предаје у Муп у кандидатима којима је одузета возачка дозвола због казнених бодова. А мозда је то сукоб интереса који у овом случају не вриједи.

Name

Нн

21.08.2019 21:52

Недавно је председник комисије у ИЦ Градиска, Будиц Милош, натерао испитивача да кандидату поништи све елиминационе грешке и да потпише записник да је положио. Након свега што се догодило испитивач је тражио састанак код директора завода и начелника. Директор није хтио присуствовали а начелница је рекла да у овом случају не може ништа урадити. Као и у свим осталим случајевима када се неко жали. Питам се, недајбозе, да овај кандидат настрада усаобрацајној незгоди, да ли би господин БМ осјетио и малу дозу одговорности. Ово није једини случај да председник комисије интрвенисе да неко положи. Разлог се зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

24.08.2019 15:25

Подршка за ауто школу Ивић !Најбоља ауто школа и најбољи инструктори у Б.Луци .

ОДГОВОРИТЕ