Auto-škola trpi posljedice zbog zabrane rada

Zavod za obrazovanje odraslih u Republici Srpskoj brani korišćenje autobusa jednoj banjalučkoj auto-školi, i to bez razloga i bez obrazloženja, tvrde u toj auto-školi. I pored obećanja da ćemo dobiti odgovore, u Centru za obrazovanje odraslih odlučili su da o tome ćute.

Republika Srpska 21.08.2019 | 21:49
Auto-škola trpi posljedice zbog zabrane rada
"Zavod za obrazovanje odraslih zabranio je rad jednom našem vozilu, a riječ je o jednom od najsavremenijih autobusa u auto-školama u Srpskoj", kaže Zdravko Ivić iz istoimene auto-škole. Dodaje i da je zabrana nastupila bez obrazloženja i bez obzira na to što vozilo posjeduje sve potrebne sertifikate i dozvolu.



Sve traje već dvije sedmice, priča Ivić, a auto-škola koju vodi zbog toga trpi posljedice. Ivić sumnja da je razlog odmazde činjenica da su nedavno, kada je kod jednog od kandidata na polaganju usmenog dijela ispita pronađeno rješenje ispitnog testa, pitali otkuda kandidatu rješenja i tražili da se utvrdi odgovornost nadležnih.

Iz Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske nisu odgovorili na pitanja koja smo im u vezi sa Ivićevim tvrdnjama poslali. Pitali smo ih i da li se istražuje ko je kandidatu dostavio rješenja ispitnog testa. I pored obećanja da ćemo dobiti pismeni odgovor u utorak ili, najkasnije, u srijedu, to se nije desilo.



BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Mi

21.08.2019 20:00

I sad kreće borba sa vjetrenjačama,samo zato što ljudi pokušavaju i žele da rade normalno ,a to nije poželjno u ovoj je..noj državi

ODGOVORITE
Name

MM

22.08.2019 13:39

A sta su u zavodu i naravno predsednik komisije Ciganovic radili 3 godine. Čija je tu odgovornost. Sada se setili da zabranjuju rad sa autobusom.

Name

N N

21.08.2019 20:59

Gospodo iz DNS koliko znam vama je po koalicionom sporazumu pripao Zavod pa dajte uradite nešto, maknite ova dva zla (Zmijanac i Bera), spasite djecu, buduće vozače. Ovo su dva najveća zla, pored članova komisije, koja su mogla snaći ovu oblast.

ODGOVORITE
Name

Re

22.08.2019 19:30

Za Beru pitajte u SNSDu!

Name

Za Ivice

21.08.2019 21:20

Aaaaa neko se nadao da cete ga potkovati? Svaka cast, samo transparentno! Svaku nepravdu koju vam pokusaju nanijeti objaviti narodu. Pozz. Vas kandidat.

ODGOVORITE
Name

GM

21.08.2019 21:32

Ne trpi samo auto skola nego i kandidati.

ODGOVORITE
Name

Yahoo

21.08.2019 21:40

Neće se istraživati zato što su članovi komisije u Bl i dva visoka funkcioner Mup - Amidzic Goran i Modic (načelnik i inspektor). Šta mislite sta bi se desilo da kandidat kaže da mu je neko od ove dvojice dao test. Toga se oni plaše pa ne istražuju dalje.

ODGOVORITE
Name

NN

22.08.2019 13:11

Pa zar je policija dotle došla da im trebaju pare i od komisije za vozačke.

Name

Boki

22.08.2019 13:35

To je kompenzacija. Načelnica za vozačke već godinama predaje u Mup u kandidatima kojima je oduzeta vozačka dozvola zbog kaznenih bodova. A mozda je to sukob interesa koji u ovom slučaju ne vrijedi.

Name

Nn

21.08.2019 21:52

Nedavno je predsednik komisije u IC Gradiska, Budic Miloš, naterao ispitivača da kandidatu poništi sve eliminacione greške i da potpiše zapisnik da je položio. Nakon svega što se dogodilo ispitivač je tražio sastanak kod direktora zavoda i načelnika. Direktor nije htio prisustvovali a načelnica je rekla da u ovom slučaju ne može ništa uraditi. Kao i u svim ostalim slučajevima kada se neko žali. Pitam se, nedajboze, da ovaj kandidat nastrada usaobracajnoj nezgodi, da li bi gospodin BM osjetio i malu dozu odgovornosti. Ovo nije jedini slučaj da predsednik komisije intrvenise da neko položi. Razlog se zna.

ODGOVORITE
Name

Nikola

24.08.2019 15:25

Podrška za auto školu Ivić !Najbolja auto škola i najbolji instruktori u B.Luci .

ODGOVORITE