Афера “Осмица”: Жалба на рјешење инспекције

Ректор Универзитета за пословне студије Бањалука Радован Клинцов најавио је да ће се ова установа жалити на рјешење Инспектората РС којим јој је наложено да због неправилности поништи диплому издату директору Обавештајно-безбједносне агенције БиХ Осману Мехмедагићу и прогласи је ништавном у Службеном гласнику РС.

Република Српска 21.08.2019 | 16:47
Афера “Осмица”: Жалба на рјешење инспекције
Клинцов је рекао да је Универзитет јуче примио рјешење Инспектората, те да је у њему одређено да универзитет може покренути другостепени поступак и изјавити жалбу пред Министарством за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

– Ако Министарство потврди решење Инспектората и одбаци жалбу, имамо могућности да покренемо управни спор пред надлежним окружним судом, па и да касније, уколико случај не буде ријешен у нашу корист, водимо поступке пред вишим судским инстанцама, користећи све правне лијекове – навео је Клинцов.

Он је додао и да је сагласан са изјавама члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, те ресорног министра Срђана Рајчевића по којима би се у законима требало омогућити да се факултети и затворе, ако издају лажне дипломе.

Министар Рајчевић је претходно рекао да ће се ускоро у парламентарној процедури наћи нова законска рјешења чијим ће се одредбама дефинисати могућности издавања мјера престанка рада високошколским установама које учествују у издавању лажних диплома. 

– Могу најавити да ће се такве ставке наћи у новим законским рјешењима, и то у закону о високом образовању и закону о осигурању квалитета у високом образовању – рекао је Рајчевић, те додао да очекује подршку комплетног друштва у Српској за таква законска рјешења.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

21.08.2019 15:34

Моја пријатељица је полагала на УПСу неки испит на Туризму. Каже ми да је било помало гураво. Имала је два питања, једно питање је извукла а друго питање је било, каже "по мојој жељи ". Факултет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

21.08.2019 21:06

Па написи име пријатељице и пријави је а не да паметујес по порталима