Лидер ПДП-а: Потребна измјена Изборног закона

Предсједник ПДП-а данас се се састао са амбасадором Италије Николом Минасијем. Минаси и Бореновић разговарали су о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Република Српска 21.08.2019 | 14:59
Лидер ПДП-а: Потребна измјена Изборног закона
Бореновић сматра да сваки изборни побједник који је побједу добио на бази манипулација и изборне крађе није и не може бити у стању да формира озбиљну, искрену и квалитетну власт, те додаје да управо због тих предизборних и изборних манипулација које су евидентиране у званичном извјештају ОСЦЕ-ове Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) сада имамо фијаско када је у питању формирање власти на БХ нивоу.

Предсједник ПДП-а Минасију је пренио став о пријеко потребној измјени Изборног закона како би изборни закони били правични, поштени и како би воља грађана била пресудна, а не уцјене, куповина гласова, трговина бирачким одборима и остале изборне и постизборне манипулације.



,,ПДП неће одустати од захтјева да се уведе парламентарни надзор над радом јавних сервиса, али нити од измјена закона у политичким партијама и захтјева за успоставу ефикасног рада правосуђа“, рекао је Бореновић.

Бореновић и Минаси су сагласни да је приоритет политичког дјеловања проналажење рјешења којима би се смањио енормно велики одлазак младих, те бирали представници власти на свим нивоима који су спремни да раде одговорно и у интересу грађана.

Информативна служба ПДП-а

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јессс

21.08.2019 13:45

Ако до избора ико остане!!! Мозда!!! Старци и дјеца!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

24.08.2019 22:13

Ако не буде електронског гласања и промјене закона о изборима, онда треба радити на пропаганди да народ уопсте не излази на изборе, јер секта је велики махер у крадји гласова.

ОДГОВОРИТЕ