Lider PDP-a: Potrebna izmjena Izbornog zakona

Predsjednik PDP-a danas se se sastao sa ambasadorom Italije Nikolom Minasijem. Minasi i Borenović razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Republika Srpska 21.08.2019 | 14:59
Lider PDP-a: Potrebna izmjena Izbornog zakona
Borenović smatra da svaki izborni pobjednik koji je pobjedu dobio na bazi manipulacija i izborne krađe nije i ne može biti u stanju da formira ozbiljnu, iskrenu i kvalitetnu vlast, te dodaje da upravo zbog tih predizbornih i izbornih manipulacija koje su evidentirane u zvaničnom izvještaju OSCE-ove Кancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) sada imamo fijasko kada je u pitanju formiranje vlasti na BH nivou.

Predsjednik PDP-a Minasiju je prenio stav o prijeko potrebnoj izmjeni Izbornog zakona kako bi izborni zakoni bili pravični, pošteni i kako bi volja građana bila presudna, a ne ucjene, kupovina glasova, trgovina biračkim odborima i ostale izborne i postizborne manipulacije.



,,PDP neće odustati od zahtjeva da se uvede parlamentarni nadzor nad radom javnih servisa, ali niti od izmjena zakona u političkim partijama i zahtjeva za uspostavu efikasnog rada pravosuđa“, rekao je Borenović.

Borenović i Minasi su saglasni da je prioritet političkog djelovanja pronalaženje rješenja kojima bi se smanjio enormno veliki odlazak mladih, te birali predstavnici vlasti na svim nivoima koji su spremni da rade odgovorno i u interesu građana.

Informativna služba PDP-a

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jesss

21.08.2019 13:45

Ako do izbora iko ostane!!! Mozda!!! Starci i djeca!!!

ODGOVORITE
Name

BL

24.08.2019 22:13

Ako ne bude elektronskog glasanja i promjene zakona o izborima, onda treba raditi na propagandi da narod uopste ne izlazi na izbore, jer sekta je veliki maher u kradji glasova.

ODGOVORITE