Виландер о УС Опену: Ноле, Рафа и "клинци" сад или никад!

Некадашњи ас издвојио фаворите последњег гренд слема сезоне. Рекордер Роџер Федерер "у запећку".

Тенис 21.08.2019 | 23:07
Виландер о УС Опену: Ноле, Рафа и "клинци" сад или никад!
Последњи гренд слем сезоне, УС Опен, стартује у понедељак, 26. августа, а према најави окупиће готово све најбоље тенисере данашњице.

Као и на Вимблдону, и у Њујорку ће учествовати тројица првопласираних са АТП листе - Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер, али и млађа "гарда" попут Данила Медведева, Александера Зверева, Стефаноса Циципаса, Карена Хачанова...

Матс Виландер издвојио је фаворите на овогодишњем УС Опену.

Сматра да бранилац титуле Новак Ђоковић има највеће шансе да подигне пехар, а да ће му највећи такмац бити Рафаела Надал.

"Мислим да је Рафаел Надал једини играч који може да победи Ђоковића у пет сетова на гренд слему. Да, мислим да и Медведев може да га победи, али је Надал највећа претња Новаку", поручио је Виландер.

Некадашњи тенисер, који је током каријере једанпут тријумфовао у Њујорку - 1988, не види Федерера као озбиљног кандидата за пехар ове године, иако је Швајцарац рекордер, уз Џимија Конорса и Пита Сампраса, са пет освојених трофеја.

"Сумњам да Федерер ове године може да направи врхунски резултат. Мислим да је највећу потешкоћу представља то што мора да се одигра седам мечева. Није битан стил игре, већ то што можете имати проблем са неким са одличним сервисом или играчем који форсира игру са основне линије", навео је Виландер.

Швеђанин је додао да ће гренд слем у Њујорку бити сјајна шанса за млађе играче који долазе да коначно забележе добар резултат и да би уствари "они морали да заблистају у Њујорку".

"Разочараћу се и изненадити ако један или два млађа играча не стигну до полуфинала ове сезоне", напоменуо је Матс.

"На трави је потребно искуство, на шљаци одређени стил игре, али на тврдој подлози једноставно не постоји изговор. Потребна су нам бар два момка ове године у полуфиналу УС Опена који се не зову Новак, Рафа, Роџер или Стен", навео је Матс Виландер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар