Vilander o US Openu: Nole, Rafa i "klinci" sad ili nikad!

Nekadašnji as izdvojio favorite poslednjeg grend slema sezone. Rekorder Rodžer Federer "u zapećku".

Tenis 21.08.2019 | 23:07
Vilander o US Openu: Nole, Rafa i "klinci" sad ili nikad!
Poslednji grend slem sezone, US Open, startuje u ponedeljak, 26. avgusta, a prema najavi okupiće gotovo sve najbolje tenisere današnjice.

Kao i na Vimbldonu, i u Njujorku će učestvovati trojica prvoplasiranih sa ATP liste - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, ali i mlađa "garda" poput Danila Medvedeva, Aleksandera Zvereva, Stefanosa Cicipasa, Karena Hačanova...

Mats Vilander izdvojio je favorite na ovogodišnjem US Openu.

Smatra da branilac titule Novak Đoković ima najveće šanse da podigne pehar, a da će mu najveći takmac biti Rafaela Nadal.

"Mislim da je Rafael Nadal jedini igrač koji može da pobedi Đokovića u pet setova na grend slemu. Da, mislim da i Medvedev može da ga pobedi, ali je Nadal najveća pretnja Novaku", poručio je Vilander.

Nekadašnji teniser, koji je tokom karijere jedanput trijumfovao u Njujorku - 1988, ne vidi Federera kao ozbiljnog kandidata za pehar ove godine, iako je Švajcarac rekorder, uz Džimija Konorsa i Pita Samprasa, sa pet osvojenih trofeja.

"Sumnjam da Federer ove godine može da napravi vrhunski rezultat. Mislim da je najveću poteškoću predstavlja to što mora da se odigra sedam mečeva. Nije bitan stil igre, već to što možete imati problem sa nekim sa odličnim servisom ili igračem koji forsira igru sa osnovne linije", naveo je Vilander.

Šveđanin je dodao da će grend slem u Njujorku biti sjajna šansa za mlađe igrače koji dolaze da konačno zabeleže dobar rezultat i da bi ustvari "oni morali da zablistaju u Njujorku".

"Razočaraću se i iznenaditi ako jedan ili dva mlađa igrača ne stignu do polufinala ove sezone", napomenuo je Mats.

"Na travi je potrebno iskustvo, na šljaci određeni stil igre, ali na tvrdoj podlozi jednostavno ne postoji izgovor. Potrebna su nam bar dva momka ove godine u polufinalu US Opena koji se ne zovu Novak, Rafa, Rodžer ili Sten", naveo je Mats Vilander.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar