Добра вијест сусрет Вучића и Помпеа и за БиХ

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак сматра да састанак предсједника Србије Александра Вучића са америчким државним секретаром Микеом Помпеом у уторак у Њујорку представља добру вијест из најмање три разлога.

Република Српска 21.08.2019 | 13:15
Добра вијест сусрет Вучића и Помпеа и за БиХ
"Посебно радује чврста подршка Вашингтона укидању такси на робу из БиХ и Србије, које нам наносе огромну финансијску штету. Надам се да ће то довести до њиховог укидања што прије, можда и прије избора на Косову. Посебно ћу то потенцирати у сусретима са представницима америчке администрације, које ћу ускоро имати, као и наш нови амбасадор у Вашингтону који наредних дана започиње свој мандат", рекао је Црнадак.

Као друго, каже да већи ниво разумијевања на релацији Вашингтон-Београд значајно повећава шансе за наставак дијалога и за коначни договор Београда и Приштине.

"Вашингтон неће мијењати став о независности, али њихов избалансиранији приступ који је Вучић наговијестио може бити подстрек за коначно рјешење, што је од великог интереса и за БиХ и за цијели регион", сматра шеф бх. дипломатије.

Коначно, као представник Републике Српске, сматра да је веома важан дијалог руководства Србије на највишем нивоу са Вашингтоном, "јер они који свађају Србе са Америком не мисле им добро“.

"Нама треба отворен и коректан однос са САД, како би дипломатским путем чврсто држали своје дејтонске позиције и обезбиједили економски развој РС", рекао је Црнадак.

(Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

гергелy

21.08.2019 11:23

Мало би се и Америма увукли кад треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коњиц.

21.08.2019 11:30

Аутосовинистицки парадокс Разумијем ја да Срби неце у НАТО јер су ратовали против њега, али засто после Јасеновца градимо мостове према Хрватској, возимо њемцка аута, једемо италијанску храну и навијамо за турски ток?!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.08.2019 12:29

Туп је народ да би то сватио па свадјали смо се некад и у својој породици.

Name

Здрав разум

21.08.2019 14:41

Зато јер је у слуцај НАТО-а прави разлог да падају у воду мокри снови о великој србијици и "припајању" кад БиХ постане пуноправна цланица алијанске, какво црно бомбардовање и слицна оправдања која су цисто ср.ње.

Name

Питање је сад

22.08.2019 06:00

Има ли неко да каже колико је тих Нато ракета испаљено на РС-у '95.године. И по којим циљевима и са Каквим посљедицама и ефектима. Ефектима у смислу 'ретерирања' војног и политичког водства.