ФПО Хајнцу Штрахеу одузела посљедњи адут

- Слободарска партија Аустрије (ФПО) свом некадашњем лидеру Хајнц-Кристијану Штрахеу одузела је администраторска права његове фејсбук странице.

Свијет 21.08.2019 | 10:12
ФПО Хајнцу Штрахеу одузела посљедњи адут
За Штрахеа, који је морао поднијети оставку на све политичке функције након објављивања снимака са Ибице, који су снимани прије двије године, а на којима је једној наводној нећаки руског милијардера обећао државне послове за финансијску подршку његовој странци, фејсбук је важан инструмент за комуникацију са присталицама.

Свакодневно он преко фејсбука комуницира са својих око 800.000 пратилаца и износи своје мишљење о актуелној политичкој ситуацији.

Према писању дневника "Хојте" странка је одлучила да му одузме администраторска права чиме убудуће може да поставља поруке на фејсбуку, преко актуелне стране на којој има толико пратилаца, само након одобрење партије.

Одмах након оставке било је већ расправа да ли страница припада њему или странци.

Штрахе је тврдио да је то увијек била његова лична страница, али у странци су многи указивали да је она у власништву странке, која се помиње у импресуму.

Иначе у странци, након сазнања о новој истрази против Сстрахеа, овај пут у вези постављања својих људи у Казинос Аустрија, све је више оних који не би жељели да се он врати у политику како је планирао.

Наиме, Штрахе је од одласка увијек говорио да ће се вратити на политичку сцену чим расветли све око Ибица афере.

Сада, како у савезним страначким органима, а тако и у Бечу, где је имао највећју подршку, све су гласнији чланови који не желе да се врати, јер страхују од откривања даљих афера, а тиме наношењу даље штете ФПО.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Предраг

21.08.2019 08:24

Остаје му смо још један адут а то је Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.08.2019 11:53

Платиће Миле тај рачун, чим дође до пребијања послова.