ЛШ: Звезда - тим за Јанг Бојс...

Гарсија - си! Колико могу са клупе Томане и Петровић? Тренер црвено-белих Владан Милојевић без много дилема. . .

Фудбал 20.08.2019 | 23:21
ЛШ: Звезда - тим за Јанг Бојс...
Кључне речи за навијаче Црвене звезде претходних дана, на свим интернет претраживачима, гласиле су – Матео Гарсија! Стигао претходног викенда, таман да буде лиценциран за плеј-оф, бивши члан Лас Палмаса имаће велику шансу да покаже шта зна већ сутра у Берну. Повреда Ел Фарду Бена (иако је овде), те суспензија Душана Јованчића, допринеле су томе да Владан Милојевић има избор без избора. Мораће од старта у ватру великог дуела да гурне левокрилног нападача, кога ће очи навијача Црвене звезде пратити приликом сваког покрета.

Велики терет очекивања носиће 23-годишњи Гаучос, али овакве утакмице служе да рађају велике јунаке. Може Гарсији о томе да поприча са Мианом Борјаном, али и момцима који су се на прву лопту свидели звездиној публици. Скупо плаћени Гарсија (1.800.000 евра) је одрадио само три тренинга са остатком тима. Није ушао у шаблоне, није похватао сва кретања, није се још привикао на све законитости екипе. Али има једна добра ствар у свему томе. Стручни штаб Јанг Бојса није скаутирао ново појачање Црвене звезде који на вештачком терену у кишовитом Берну може да покаже суперсоничне способности. И још једна добра ствар везана за Матеа Гарсију. Капитен Марко Марин је у претходним европским утакмицама жудео за играчем коме ће стално гурати лопту у простор. Морао би Гарсија да буде тај.

У новој улози видећемо Мирка Иванића, пошто ће друго крило бити Алекса Вукановић. Некадашњи везиста Војводине замениће Душана Јованчића, дакле биће у средини и мораће да буде једнако дефанзивно употребљив као пре седам дана у Копенхагену. Уоталом, дуго се чека прави Мирко Иванић. Овог пута нее се од њега очекивати голлови и асистенцијје, то може само да буде бонус, али мораће бивши члан БАТЕ Борисова да помогне Хорхеу Кањасу. И буде сирен приликом сваког контакта на својј половини. Посебно што Јанг Бојс зна окрутно да казни сваку грешку.

И дефанзивни ред ће бити у очекиваном саставу. Поред Дегенека играће Радован Панков. Они су порасли као тандем у Данској, пошто су издржали иницијативу Кипенхагена дуго 60 метара.

Очекивани стартни тим само је део Милојевићеве слагалице у Берну. Велики, баш велики допринос очекује се од играча са клупе. Не би било изненађење да Ричмонда Боаћија већ почетком другог полувремена замени Томане. И да снагом и брзином још више притисне одбрану Јанг Бојса. Као озбиљна опција намеће се и Његош Петровић, млади за кога се прича да је у претходном периоду на тренинзима импресионирао Владана Милојевића. Недостаје му само искуство. Али ако је ружа- процветае. Ту су Вулић и Жандер. Имаће Милојевић ка коме да се окрене.

Фудбал је такав да се расположење међу навијачима може променити од стрепње до еуфорије у размаку само две утакмице.

Тако су се присталице Црвене звезде прошле среде прибојавале гостовања у Копенхагену због изостанка повређеног Милана Павкова и бледих партија Ричмонда Боаћија, а ево већ овог уторка пуни самопоуздања путују у швајцарски Берн.

Павков је и даље ван строја, али је Боаћи поготком у Данској наговестио повратак у форму, а овај пут је ту и Томане, који је голом у Суботици за победу 3:2 уписао првенац у црвено-белом дресу и одигравши целу утакмицу показао да је повреда прошлост.

Ту је и Матео Гарсија, тек придошло аргентинско крило, који би могао да има "ватрено крштење" у Берну.

Сам је признао да није 100 одсто спреман за цео меч такмичарског фудбала, али пошто је стигао из припремног процеса Лас Палмаса, неће бити изненађење уколико га Владан Милојевић стави у тим од првог минута. То би значило да се онда Мирко Иванић са левог крила помера у средину, уз Кањаса, уместо повређеног Јовичића и суспендованог Јованчића (три жута картона).

Постоји опција и да Гарсија остане на клупи, а да се у стартној постави нађе Милош Вулић, што би значило да ће он уз Кањаса, а Иванић још једном на крило.

Улога "плеја" гарантовна је Марку Марину (који ће морати да води рачуна јер му предстоји опасност да због жутог картона пропусти реванш), а уз десну аут-линију се поново очекује Алекса Вукановић, уколико се испостави да Мохамед Ел Фарду Бен, упркос одлуци да путује, није довољно спреман. Против Копенхагена је Вукановић сасвим добро одрадио своје задатке, па неће бити изненђење ако опет заигра.

Што се тиче одбране, Немања Милуновић нема право наступа због искључења у Данској (два жута), али разлога за бригу не би требало да буде, јер га је Радован Панков сјајно одменио.

Дакле, Црвена звезда наступа у следећем саставу и формацији 4-2-3-1: Борјан - Гобељић, Панков, Дегенек, Родић - Иванић, Кањас - Вукановић, Марин, Гарсија - Боаћи.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар