LŠ: Zvezda - tim za Jang Bojs...

Garsija - si! Koliko mogu sa klupe Tomane i Petrović? Trener crveno-belih Vladan Milojević bez mnogo dilema. . .

Fudbal 20.08.2019 | 23:21
LŠ: Zvezda - tim za Jang Bojs...
Ključne reči za navijače Crvene zvezde prethodnih dana, na svim internet pretraživačima, glasile su – Mateo Garsija! Stigao prethodnog vikenda, taman da bude licenciran za plej-of, bivši član Las Palmasa imaće veliku šansu da pokaže šta zna već sutra u Bernu. Povreda El Fardu Bena (iako je ovde), te suspenzija Dušana Jovančića, doprinele su tome da Vladan Milojević ima izbor bez izbora. Moraće od starta u vatru velikog duela da gurne levokrilnog napadača, koga će oči navijača Crvene zvezde pratiti prilikom svakog pokreta.

Veliki teret očekivanja nosiće 23-godišnji Gaučos, ali ovakve utakmice služe da rađaju velike junake. Može Garsiji o tome da popriča sa Mianom Borjanom, ali i momcima koji su se na prvu loptu svideli zvezdinoj publici. Skupo plaćeni Garsija (1.800.000 evra) je odradio samo tri treninga sa ostatkom tima. Nije ušao u šablone, nije pohvatao sva kretanja, nije se još privikao na sve zakonitosti ekipe. Ali ima jedna dobra stvar u svemu tome. Stručni štab Jang Bojsa nije skautirao novo pojačanje Crvene zvezde koji na veštačkom terenu u kišovitom Bernu može da pokaže supersonične sposobnosti. I još jedna dobra stvar vezana za Matea Garsiju. Kapiten Marko Marin je u prethodnim evropskim utakmicama žudeo za igračem kome će stalno gurati loptu u prostor. Morao bi Garsija da bude taj.

U novoj ulozi videćemo Mirka Ivanića, pošto će drugo krilo biti Aleksa Vukanović. Nekadašnji vezista Vojvodine zameniće Dušana Jovančića, dakle biće u sredini i moraće da bude jednako defanzivno upotrebljiv kao pre sedam dana u Kopenhagenu. Uotalom, dugo se čeka pravi Mirko Ivanić. Ovog puta nee se od njega očekivati gollovi i asistencijje, to može samo da bude bonus, ali moraće bivši član BATE Borisova da pomogne Horheu Kanjasu. I bude siren prilikom svakog kontakta na svojj polovini. Posebno što Jang Bojs zna okrutno da kazni svaku grešku.

I defanzivni red će biti u očekivanom sastavu. Pored Degeneka igraće Radovan Pankov. Oni su porasli kao tandem u Danskoj, pošto su izdržali inicijativu Kipenhagena dugo 60 metara.

Očekivani startni tim samo je deo Milojevićeve slagalice u Bernu. Veliki, baš veliki doprinos očekuje se od igrača sa klupe. Ne bi bilo iznenađenje da Ričmonda Boaćija već početkom drugog poluvremena zameni Tomane. I da snagom i brzinom još više pritisne odbranu Jang Bojsa. Kao ozbiljna opcija nameće se i Njegoš Petrović, mladi za koga se priča da je u prethodnom periodu na treninzima impresionirao Vladana Milojevića. Nedostaje mu samo iskustvo. Ali ako je ruža- procvetae. Tu su Vulić i Žander. Imaće Milojević ka kome da se okrene.

Fudbal je takav da se raspoloženje među navijačima može promeniti od strepnje do euforije u razmaku samo dve utakmice.

Tako su se pristalice Crvene zvezde prošle srede pribojavale gostovanja u Kopenhagenu zbog izostanka povređenog Milana Pavkova i bledih partija Ričmonda Boaćija, a evo već ovog utorka puni samopouzdanja putuju u švajcarski Bern.

Pavkov je i dalje van stroja, ali je Boaći pogotkom u Danskoj nagovestio povratak u formu, a ovaj put je tu i Tomane, koji je golom u Subotici za pobedu 3:2 upisao prvenac u crveno-belom dresu i odigravši celu utakmicu pokazao da je povreda prošlost.

Tu je i Mateo Garsija, tek pridošlo argentinsko krilo, koji bi mogao da ima "vatreno krštenje" u Bernu.

Sam je priznao da nije 100 odsto spreman za ceo meč takmičarskog fudbala, ali pošto je stigao iz pripremnog procesa Las Palmasa, neće biti iznenađenje ukoliko ga Vladan Milojević stavi u tim od prvog minuta. To bi značilo da se onda Mirko Ivanić sa levog krila pomera u sredinu, uz Kanjasa, umesto povređenog Jovičića i suspendovanog Jovančića (tri žuta kartona).

Postoji opcija i da Garsija ostane na klupi, a da se u startnoj postavi nađe Miloš Vulić, što bi značilo da će on uz Kanjasa, a Ivanić još jednom na krilo.

Uloga "pleja" garantovna je Marku Marinu (koji će morati da vodi računa jer mu predstoji opasnost da zbog žutog kartona propusti revanš), a uz desnu aut-liniju se ponovo očekuje Aleksa Vukanović, ukoliko se ispostavi da Mohamed El Fardu Ben, uprkos odluci da putuje, nije dovoljno spreman. Protiv Kopenhagena je Vukanović sasvim dobro odradio svoje zadatke, pa neće biti iznenđenje ako opet zaigra.

Što se tiče odbrane, Nemanja Milunović nema pravo nastupa zbog isključenja u Danskoj (dva žuta), ali razloga za brigu ne bi trebalo da bude, jer ga je Radovan Pankov sjajno odmenio.

Dakle, Crvena zvezda nastupa u sledećem sastavu i formaciji 4-2-3-1: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Ivanić, Kanjas - Vukanović, Marin, Garsija - Boaći.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar