Хеликоптер се срушио у море, погинула 3 лица

Хеликоптер се данас срушио у море поред обале острва Порос, а у несрећи је погинуло троје људи.

Свијет 20.08.2019 | 18:11
Хеликоптер се срушио у море, погинула 3 лица
Према грчкој државној новинској агенцији Атина-Македонија, реч је о летелици Агуста 109, која се налазила у приватном власништву. Хеликоптер срушио 60 км јужно од Атине, након што је ударио у електричне жице.

Према извештајима у авиону су се налазиле три особе - грчки пилот и двоје руских путника.

 
Власти су одмах организовале за преживелима. Тим ронилаца обалске страже, шест пловила и хеликоптер ратног ваздухопловства је учествовао у акцији спасавања.

Несрећа се догодила око 15:40 по локалном времену, а после потраге спасилаца, пронађена су тела двојице руских туриста и грчког пилота.

Хеликоптер је пао између грчког острва Порос и места Галатас у континенталном делу.

 Власти су саопштиле да је хеликоптер полетео са копна у близини Пороса и да је требао да слети на аеродром у Атини. Острво је после несреће остало без струје. 

Према речима сведока, пре него сто се срушио, хеликоптер је скренуо, а у време пада на Поросу је нестала струја због чега се сумња да је ударио у електричне жице.

Министарство одбране је на лице места послало јединице Пума, док су острвске власти послале спасилачке чамце и хеликоптере.

У међувремену, секретаријат за цивилну заштиту затражио је од војске помоћ у генераторима, док се не не поправи електрична мрежа. Наводи се да је хеликоптер летео из Атине ка Галатасу.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар