Helikopter se srušio u more, poginula 3 lica

Helikopter se danas srušio u more pored obale ostrva Poros, a u nesreći je poginulo troje ljudi.

Svijet 20.08.2019 | 18:11
Helikopter se srušio u more, poginula 3 lica
Prema grčkoj državnoj novinskoj agenciji Atina-Makedonija, reč je o letelici Agusta 109, koja se nalazila u privatnom vlasništvu. Helikopter srušio 60 km južno od Atine, nakon što je udario u električne žice.

Prema izveštajima u avionu su se nalazile tri osobe - grčki pilot i dvoje ruskih putnika.

 
Vlasti su odmah organizovale za preživelima. Tim ronilaca obalske straže, šest plovila i helikopter ratnog vazduhoplovstva je učestvovao u akciji spasavanja.

Nesreća se dogodila oko 15:40 po lokalnom vremenu, a posle potrage spasilaca, pronađena su tela dvojice ruskih turista i grčkog pilota.

Helikopter je pao između grčkog ostrva Poros i mesta Galatas u kontinentalnom delu.

 Vlasti su saopštile da je helikopter poleteo sa kopna u blizini Porosa i da je trebao da sleti na aerodrom u Atini. Ostrvo je posle nesreće ostalo bez struje. 

Prema rečima svedoka, pre nego sto se srušio, helikopter je skrenuo, a u vreme pada na Porosu je nestala struja zbog čega se sumnja da je udario u električne žice.

Ministarstvo odbrane je na lice mesta poslalo jedinice Puma, dok su ostrvske vlasti poslale spasilačke čamce i helikoptere.

U međuvremenu, sekretarijat za civilnu zaštitu zatražio je od vojske pomoć u generatorima, dok se ne ne popravi električna mreža. Navodi se da je helikopter leteo iz Atine ka Galatasu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar