Ђоковић: Медведев је у групи фаворита на УС опену!

Али, Грен слемови су другачије искуство. . .  Новак Ђоковић ће од 26. августа у Њујорку покушати да одбрани трофеј на УС Опену.

Тенис 21.08.2019 | 16:33
Ђоковић: Медведев је у групи фаворита на УС опену!
Светски број један се увелико припрема за последњи Грен слем сезоне и верује да има добре изгледе да стоигне до 17. титуле са турнира велике четворке.

Осим Новака, стандардни фаворити су свакако и Роџер Федерер и Рафаел Надал, али Ђоковић је убеђен да тој групи треба додати још неколико имена.

Рус Данил Медведев, који се освајањем Мастерса у Синсинатију пробио на пету позицију на АТП листи, једна је од највећих претњи.

"Он свакако заслужује да буде у тој групи, то је изборио своји м резултатима у последње време. Стигао је међу пет најбољих. Дефинитивно је по томе како тренутно игра један од најбољих у овом тренутку. Свакако да га морате сматрати једним од фаворита у Њујорку", каже Ђоковић.

Ипак, Новак је свестан да је Грен слем нешто сасвим друго и додаје да је он ту на "свом терену".

"Грен слем је нешто друго, игра се у три добијена сета, две недеље. Другачије су околности, окружење, само искуство. Треба вам много више у игри да остварите циљ. Потребно вам је стрпљење и способност да се носите са свим стварима које су ван терена, самим значајем Грен слем турнира", додао је Новак.

Медведев је из Синсинатија послао опомену свима.

"Играо је добро, такав је на већини турнира. Ипак, још мора да се покаже на Грен слему, да уђе међу осам, четири, рецимо као Зверев који је одличан играч, али се још мучи на Грен слемовима. То су турнири који имају већи изазов, више замки, а искуство које стичете годинама вам много помаже", закључио је најбољи тенисер света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар