Лучић чека "зелено свјетло"...

Важна је навика побеђивања. . .  Крило "орлова" нада се да ће после десетак дана паузе успети да дође до форме и помогне екипи на Мундобаскету. "Индивидуално смо много квалитетнији него 2017. године".

Кошарка 21.08.2019 | 10:51
Лучић чека "зелено свјетло"...
Владимир Лучић повредио се већ у другој припремној утакмици националног тима, против Литваније у "Штарк арени", али све до покушаја да се загреје за меч у Каунасу није био свестан тежине те повреде.

Када је чуо да није само добио ударац у пределу изнад колена, већ и да има малу руптуру мишића, схватио је да ће морати да паузира и да ће усред припрема остати без прилике да учествује у грађењу тимске игре за Светски куп.

Руптура је скоро зацелила, па је у уторак са екипом отпутовао за Кину, али и даље не зна када ће тачно почети да тренира и како ће му тело реаговати.

"Нисам забринут, само ми је жао што је повреда дошла у лошем тренутку. Тек смо се окупили и требало је да ухватимо залет, ја индивидуално и са екипом... Мислим да ћу физички бити добро, али направити паузу од десетак дана у овој фази није баш идеална ствар. Надам се да ћу бити у стању да на неки начин помогнем и допринесем бољој игри репрезентације".

Милош Теодосић и Драган Милосављевић прошли су још горе од Лучића, нарочито Милосављевић, са којим је повезан и кумством.

"Његова повреда ме је доста погодила, али такве ствари су нам у опису посла. Теова повреда, као капитена и носиоца екипе, такође", каже крило Бајерна и повлачи паралелу са Европским првенством 2017. године.

У Истанбулу нису могли да наступе Теодосић, Бјелица, Радуљица, Калинић, Симоновић и Недовић, а из приватних разлога није било ни Јокића.

"Те године је на првенство отишло 12 здравих играча и стигли смо скоро до самог краја. Мислим да сада имамо индивидуално много квалитетнију екипу и потенцијал за највећи успех".

Лучић каже да му се допада оно што је претходних дана гледао преко телевизије, на "Акрополис купу".

"Изгледамо добро. Остварени резултати су значајни за стварање победничког менталитета. Врло је важно да навикнемо да побеђујемо и надам се да ћемо наставити у овом ритму".

"Орлови" ће се од 23. до 27. августа у Шењангу састати са Италијом, Новим Зеландом и Француском, а онда се селе у Фошан, где ће од 31. августа до 4. септембра играти мечеве Д групе Светског купа, против Анголе, Филипина и Италије.

Даље иду две најбоље селекције, уз преношење резултата њихове утакмице у другу групну фазу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар