Lučić čeka "zeleno svjetlo"...

Važna je navika pobeđivanja. . .  Krilo "orlova" nada se da će posle desetak dana pauze uspeti da dođe do forme i pomogne ekipi na Mundobasketu. "Individualno smo mnogo kvalitetniji nego 2017. godine".

Košarka 21.08.2019 | 10:51
Lučić čeka "zeleno svjetlo"...
Vladimir Lučić povredio se već u drugoj pripremnoj utakmici nacionalnog tima, protiv Litvanije u "Štark areni", ali sve do pokušaja da se zagreje za meč u Kaunasu nije bio svestan težine te povrede.

Kada je čuo da nije samo dobio udarac u predelu iznad kolena, već i da ima malu rupturu mišića, shvatio je da će morati da pauzira i da će usred priprema ostati bez prilike da učestvuje u građenju timske igre za Svetski kup.

Ruptura je skoro zacelila, pa je u utorak sa ekipom otputovao za Kinu, ali i dalje ne zna kada će tačno početi da trenira i kako će mu telo reagovati.

"Nisam zabrinut, samo mi je žao što je povreda došla u lošem trenutku. Tek smo se okupili i trebalo je da uhvatimo zalet, ja individualno i sa ekipom... Mislim da ću fizički biti dobro, ali napraviti pauzu od desetak dana u ovoj fazi nije baš idealna stvar. Nadam se da ću biti u stanju da na neki način pomognem i doprinesem boljoj igri reprezentacije".

Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević prošli su još gore od Lučića, naročito Milosavljević, sa kojim je povezan i kumstvom.

"Njegova povreda me je dosta pogodila, ali takve stvari su nam u opisu posla. Teova povreda, kao kapitena i nosioca ekipe, takođe", kaže krilo Bajerna i povlači paralelu sa Evropskim prvenstvom 2017. godine.

U Istanbulu nisu mogli da nastupe Teodosić, Bjelica, Raduljica, Kalinić, Simonović i Nedović, a iz privatnih razloga nije bilo ni Jokića.

"Te godine je na prvenstvo otišlo 12 zdravih igrača i stigli smo skoro do samog kraja. Mislim da sada imamo individualno mnogo kvalitetniju ekipu i potencijal za najveći uspeh".

Lučić kaže da mu se dopada ono što je prethodnih dana gledao preko televizije, na "Akropolis kupu".

"Izgledamo dobro. Ostvareni rezultati su značajni za stvaranje pobedničkog mentaliteta. Vrlo je važno da naviknemo da pobeđujemo i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu".

"Orlovi" će se od 23. do 27. avgusta u Šenjangu sastati sa Italijom, Novim Zelandom i Francuskom, a onda se sele u Fošan, gde će od 31. avgusta do 4. septembra igrati mečeve D grupe Svetskog kupa, protiv Angole, Filipina i Italije.

Dalje idu dve najbolje selekcije, uz prenošenje rezultata njihove utakmice u drugu grupnu fazu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar