Оле на жестоком удару: Што ти Погба шутира пенал?!

Менаџер Манчестер јунајтеда Оле Гунар Солскјер нашао се на жестоком удару јавности после ремија са Вулверхемптоном 1:1.

Фудбал 21.08.2019 | 08:38
Оле на жестоком удару: Што ти Погба шутира пенал?!
"Црвени ђаволи" су пропустили шансу да славе у другом колу Премијер лиге због промашеног пенала Пола Погбе.

Француз је четврти пут промашио пенал у ПЛ од почетка прошле сезоне, што никоме више није успело, а Солскјера критикују јер је Погба буквално преотео лопту саиграчу Маркусу Рашфорду, који је реализовао пенал у првом колу и нема промашен једанаестерац у професионалној каријери.

"Њих двојица су одређени за шутирање пенала. На њима је да у том тренутку одлуче ко ће шутирати", рекао је Солскјер после меча.

Ова изјава је наишла на жестоку осуду јавности, који сматрају да је Солскјер показао слабост.

"Тренеров је посао да одлучи ко шутира пенал. Ово је био велики тренутак. Јунајтед је могао да добије утакмицу. Не можеш да изјавиш да остављаш одлуку играчима. Волим Олеа, али то је слабо вођство", рекао је бивши нападач Челсија и Селтика Крис Сатон.

Посебно оштар је био бивши бек Јунајтеда Гери Невил, који сматра да се Јунајтед обрукао.

Погба је промашеним пеналом навукао на себе бес навијача који су већ месецима незадовољни због спекулација да Француз жели да напусти клуб. Међутим, претерали су и вређали га на расној основи што је створило додатни проблем Јунајтеду.

"Зашто уопште постоји дебата ко ће шутирати пенал. Не свиђа ми се то. То никад не сме да буде предмет расправе. Погба је промашио четири пенала у ПЛ од прошле сезоне. Рекло би се да је имао своју шансу. Рашфорд је погодио прошлог викенда, треба да изводи пенале. Али ту нема лидера. Нешто није у реду. Не могу они међусобно одлучити. Ово је пенал Манчестер јунајтеда, није томбола. Не играју фудбал на игралишту", рекао је Невил.

Солскјер, ипак, брани своју одлуку, истакавши да је Погба био самоуверен.

"Некад играчи осећају да ће да постигну гол. Пол је дао много погодака за нас и данас је била добра одбрана голмана. Обојица су имали доста самопоуздања до сада. Волим такве играче", рекао је менаџер Јунајтеда.

Спорну ситуацију је прокоментарисао и један од актера.

"Пол је желео да шутира. Свакоме може да се догоди да промаши пенал, он их је до сада много постигао. Нормално је да промаши један. Једноставно је, ако желиш да шутираш, онда шутираш. Ја сам то урадио прошлог викенда, немам проблем с тим што је он сада узео. Нажалост, није погодио, али то је фудбал. Уверење да ћеш дати гол је увек исто. Вежбамо целе недеље и углавном погађамо", рекао је 21-годишњи Рашфорд.

Огласиле су се и неке бивше премијерлигашке звезде које су често тресле противничке мреже.

"Необјашњиво је да Погба треба да шутира пенал после Рашфорда који је погодио прошлог викенда. Као нападачу то би ми ушло у главу. Посебно када се промаши", истакао је Линекер, а свој став о пеналима је дао и Стен Колимор, "Постоји 'закон' о пеналима у свлачионици. Пирс, Јорк и Фаулер су били 'наши', и били би склоњени само ако би промашили неколико. Нисам сигуран да се то икад догодило. Али ако погодиш један, шутираш и следећи, једноставно. Нема преговарања. То је фудбал за почетнике".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар