Натхо: Водило ме срце, Партизан ме највише желео!

Нови фудбалер Партизана Бибрас Натхо представљен јавности. "Имао сам понуде, нудили су и више новца, али изабрао сам срцем", каже он. Саво Милошевић: "Озбиљан играч, са озбиљним искуством и огромним квалитетом".

Фудбал 20.08.2019 | 21:37
Натхо: Водило ме срце, Партизан ме највише желео!
Овај прелазни рок по много чему је историјски у Партизану. Након што је доведен први Јапанац у историји - Такума Асано, дрес београдског клуба обући ће и први израелски фудбалер - Бибрас Натхо, искусни 31-годишњи играч.

Он, истина, неће бити и први Израелац у Партизану, с обзиром на то да је тренер у једном периоду био Аврам Грант.

Занимљиво, Натхо ће бити први фудбалер који је играо за сва три клуба чији су навијачи у братским односима - ЦСКА, ПАОК и Партизан.

Натхо је дугогодишњи репрезентативац Израела (60 утакмица, 1 гол) који је од овог лета био слободан фудбалер после истека уговора са Олимпијакосом, док је најбоље дане каријере пружао у ЦСКА из Москве.

Трећи странац у Партизану овог лета, после Умара Садика и Такуме Асана, представљен је јавности око 14 часова. Објаснио је зашто је поред свих понуда изабрао баш Партизан:

"Имао сам неколико понуда, за много већи новац, али ишао сам срцем и тамо где сам осећао да ме више желе, а осетио сам да ме у Партизану много више желе од других кубова. Сви људи са којима сам разговарао дали су му најбоље препоруке да направим баш овакав избор", рекао је Израелац.

МОЖЕ ДА ИГРА ПРОТИВ МОЛДЕА

Бибрас Натхо биће у конкуренцији за тим већ за прву утакмицу 4. коло квалификација за Лигу Европе против норвешког Моледа.

Додао је да је спреман и да ће му сваки тренинг и свака утакмица послужити да буде још бољи и спремнији, као и да ће временом научити и какав је српски фудбал.

"Знам поједине играче Партизана, попут Владимира Стојковића, Зорана Тошића... Кад сам играо у Олимпијакосу, најбољи пријатељ ми је био Србин. Сличног смо менталитета", рекао је Натхо кроз осмех.

Број 6 који ће носити на дресу има за њега посебно значење.

"То је тужна прича. Моја сестра, кћерка мога ујака, играла је кошарку и носила је број 6. Нажалост, погинула је у саобраћајној несрећи и тај број носим у знак сећања на њу", објаснио је Бибрас Натхо.

Тренер црно-белих Саво Милошевић рекао је да су преговори око довођења Натха трајали више од месец дана и истакао да је доведен управо пропфил играча какав је екипи недостајао.

"Довели смо озбиљног играча, са озбиљном каријером и искуством и огромним квалитетом. Играч који нам даје додатне ресурсе када је реч о стварању игре, улаз у игру и креација, с обзиром на то да смо напред добро попуњени, имамо брзину и хитрину, експлозивност са нашим шпицевима и тај пас из средње зоне ка нашим шпицевима и полушпицевима то је оно што нам можда мало фали, и мислимо да смо то сада добили", рекао је тренер црно-белих.

Наставио је: "Натхо може да одговори на више позиција квалитетно И то је била једна од водиља када смо бирали играча. Као што нам је Асано својом брзином отворио низ могућности у нападу, тако нам Натхов долазак отвара низ других могућности на средини терена, мирнији, сигурнији пас на позицији задњег везног. Квалитетан пас ка нашим шпицевима и полушицевима то је његово најјаче оружје, као и то што може да одговори захтевима на више позиција".

Гостујући у емисији ТВ Арена спорт у понедељак увече, Милошевић је потврдио и да је Партизан договорио трансфер Страхиње Павловића у Лацио, као и да он остаје у београдском клубу на једногодишњој позајмици.

Упитан данас да ли је Партизан завршио прелазни рок, Милошевић је одговорио да је углавном комплетиран тим, али није искључио да још неко дође и(ли) оде.

"Трансфер Огњена Ожеговића још није завршен, али је могуће је да ће отићи. И ако се деси још неко појачање, то се своди на једног или два играча, што ће у великој мери зависити од одлазака", одговорио је Милошевић.

- ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападачи Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме, Петар Гигић (Мачва), Такума Асано (Арсенал) и Бибрас Натхо (слободан играч).

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума.

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос), Марк Валијенте (Спортинг Хихон), Рикардо Гомеш (Ал Шаржа), Немања Николић (позајмица, Војводина), Страхиња Павловић (Лацио, али остаје), Огњен Ожеговић (Розенборг?).

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић (ангажован је у ФСС, у кадетској репрезентацији).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар