Natho: Vodilo me srce, Partizan me najviše želeo!

Novi fudbaler Partizana Bibras Natho predstavljen javnosti. "Imao sam ponude, nudili su i više novca, ali izabrao sam srcem", kaže on. Savo Milošević: "Ozbiljan igrač, sa ozbiljnim iskustvom i ogromnim kvalitetom".

Fudbal 20.08.2019 | 21:37
Natho: Vodilo me srce, Partizan me najviše želeo!
Ovaj prelazni rok po mnogo čemu je istorijski u Partizanu. Nakon što je doveden prvi Japanac u istoriji - Takuma Asano, dres beogradskog kluba obući će i prvi izraelski fudbaler - Bibras Natho, iskusni 31-godišnji igrač.

On, istina, neće biti i prvi Izraelac u Partizanu, s obzirom na to da je trener u jednom periodu bio Avram Grant.

Zanimljivo, Natho će biti prvi fudbaler koji je igrao za sva tri kluba čiji su navijači u bratskim odnosima - CSKA, PAOK i Partizan.

Natho je dugogodišnji reprezentativac Izraela (60 utakmica, 1 gol) koji je od ovog leta bio slobodan fudbaler posle isteka ugovora sa Olimpijakosom, dok je najbolje dane karijere pružao u CSKA iz Moskve.

Treći stranac u Partizanu ovog leta, posle Umara Sadika i Takume Asana, predstavljen je javnosti oko 14 časova. Objasnio je zašto je pored svih ponuda izabrao baš Partizan:

"Imao sam nekoliko ponuda, za mnogo veći novac, ali išao sam srcem i tamo gde sam osećao da me više žele, a osetio sam da me u Partizanu mnogo više žele od drugih kubova. Svi ljudi sa kojima sam razgovarao dali su mu najbolje preporuke da napravim baš ovakav izbor", rekao je Izraelac.

MOŽE DA IGRA PROTIV MOLDEA

Bibras Natho biće u konkurenciji za tim već za prvu utakmicu 4. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope protiv norveškog Moleda.

Dodao je da je spreman i da će mu svaki trening i svaka utakmica poslužiti da bude još bolji i spremniji, kao i da će vremenom naučiti i kakav je srpski fudbal.

"Znam pojedine igrače Partizana, poput Vladimira Stojkovića, Zorana Tošića... Kad sam igrao u Olimpijakosu, najbolji prijatelj mi je bio Srbin. Sličnog smo mentaliteta", rekao je Natho kroz osmeh.

Broj 6 koji će nositi na dresu ima za njega posebno značenje.

"To je tužna priča. Moja sestra, kćerka moga ujaka, igrala je košarku i nosila je broj 6. Nažalost, poginula je u saobraćajnoj nesreći i taj broj nosim u znak sećanja na nju", objasnio je Bibras Natho.

Trener crno-belih Savo Milošević rekao je da su pregovori oko dovođenja Natha trajali više od mesec dana i istakao da je doveden upravo propfil igrača kakav je ekipi nedostajao.

"Doveli smo ozbiljnog igrača, sa ozbiljnom karijerom i iskustvom i ogromnim kvalitetom. Igrač koji nam daje dodatne resurse kada je reč o stvaranju igre, ulaz u igru i kreacija, s obzirom na to da smo napred dobro popunjeni, imamo brzinu i hitrinu, eksplozivnost sa našim špicevima i taj pas iz srednje zone ka našim špicevima i polušpicevima to je ono što nam možda malo fali, i mislimo da smo to sada dobili", rekao je trener crno-belih.

Nastavio je: "Natho može da odgovori na više pozicija kvalitetno I to je bila jedna od vodilja kada smo birali igrača. Kao što nam je Asano svojom brzinom otvorio niz mogućnosti u napadu, tako nam Nathov dolazak otvara niz drugih mogućnosti na sredini terena, mirniji, sigurniji pas na poziciji zadnjeg veznog. Kvalitetan pas ka našim špicevima i polušicevima to je njegovo najjače oružje, kao i to što može da odgovori zahtevima na više pozicija".

Gostujući u emisiji TV Arena sport u ponedeljak uveče, Milošević je potvrdio i da je Partizan dogovorio transfer Strahinje Pavlovića u Lacio, kao i da on ostaje u beogradskom klubu na jednogodišnjoj pozajmici.

Upitan danas da li je Partizan završio prelazni rok, Milošević je odgovorio da je uglavnom kompletiran tim, ali nije isključio da još neko dođe i(li) ode.

"Transfer Ognjena Ožegovića još nije završen, ali je moguće je da će otići. I ako se desi još neko pojačanje, to se svodi na jednog ili dva igrača, što će u velikoj meri zavisiti od odlazaka", odgovorio je Milošević.

- PRELAZNI ROK PARTIZANA -

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadači Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome, Petar Gigić (Mačva), Takuma Asano (Arsenal) i Bibras Natho (slobodan igrač).

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma.

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos), Mark Valijente (Sporting Hihon), Rikardo Gomeš (Al Šarža), Nemanja Nikolić (pozajmica, Vojvodina), Strahinja Pavlović (Lacio, ali ostaje), Ognjen Ožegović (Rozenborg?).

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić (angažovan je u FSS, u kadetskoj reprezentaciji).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar