А УЕФА на овај расизам ћути - одвратне поруке Погби!

Везни фудбалер Манчестер јунајтеда Пол Погба добио гомилу расистичких увреда због промашеног пенала. Реаговао и Јунајтед.  

Фудбал 20.08.2019 | 20:21
А УЕФА на овај расизам ћути - одвратне поруке Погби!
Погба на мети расиста, играчи Јунајтеда траже хитне реакције надлежних...! Везиста Манчестер јунајтеда Пол Погба нашао се на мети расистичких коментара после неискоришћеног пенала на утакмици са Вулверхемптоном.

Пол Погба је промашио пенал за Манчестер јунајтед против Вулверхемптона и меч је завршен нерешено - 1:1, али оно што се потом догодило на друштвеним мрежама заслужује сваку осуду.

Наиме, бесни због тог промашаја, поједини "навијачи" Јунајтеда су изнели низ расистичких увреда на рачун Француза, па је и клуб реаговао, саопштивши да осуђује све те поруке окарактеришући их "гнусним" и најавио да ће помоћи да се идентификују сви који су га вређали на расној основи.

Погба је иначе трећи фудбалер ове недеље који је претрпео расне увреде, након Јакуе Меијете (23) из Рединга и Тамија Абрахама (21) из Челсија, такође због промашених пенала.

"Ужаснути смо таквим порукама и одлучно их осуђујемо. Појединци који су изнели таква мишљења и ставове не представљају вредности великог клуба и охрабрујуће је видети да већина навијача осуђује такве испаде. Манчестер јунајтед има нулту толеранцију према било каквом изразу расизма и дискриминације", пише у саопштењу Манчестер јунајтеда.

Вулвси и Јунајтед одиграли су нерешено 1:1, а ударац Погбе са беле тачке у 68. минуту одбранио је голман домаће екипе Руи Патрисио.

Многима после меча није било јасно зашто је Погба преузео одговорност да шутира пенал када је у првом колу Маркус Рашфорд реализовао ударац са 11 метара у победи над Челсијем.

Ипак, оно што је у свему најгоре није био пенал и промашај, већ лавина увредљивих расистичких коментара на друштвеним мрежема на рачун Погбе.

Осим стандардних псовки, користили су и увреде типа "плесни мајмун" или "мајмун кингконг".

Огромна већина корисника мрежа је осудила лица која су упитули ове расистичке поруке, а огласио се и Манчестер јунајтед званичним саопштењем.

"Лица која су изразила таква уверења не репрезентују вредности нашег великог клуба и охрабрујуће је видети да је велика већина навијача осудила њихове поруке на друштвеним мрежама. Манчестер јунајтед има нулту толеранцију према било ком облику расизма и дискриминације и посвећени смо нашој кампањи #АллРедАллЕqуал. Радићемо пажљиво на идентификацији оних који су послали расистичке поруке, а охрабрујемо и компаније, власнике друштвених медија да предузму одговарајуће акције у оваквим ситуацијама", стоји у саопштењу клуба са "Олд Трафорда".

Огласили су се и фудбалери Манчестер јунајтеда,

"Одвратно. Друштвене мреже морају да ураде нешто поводом свега. Сваки отворени налог треба да буде верификован бројем пасоша или возачке дозволе. Зауставимо ове патетичне тролове да путем бројних налога вређају људе", поручио је преко Твитера Хари Мегвајер.

Маркус Рашфорд је само додао "Доста је било, ово мора да престане", а потом је додао:

"Манчестер јунајтед је породица. Пол Погба је велики део те породице. нападнете ли једног, напали сте све нас".

Најновија серија расистичких увреда уследила је у истој недељи када су на мети расиста били и Тејми Абрахам из челсија и Јаку Меите из Рединга.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар