Тренинг снаге или кардио тренинг ?

Избор између кардио и тренинга снаге зависи од тога какве резултате желите да постигнете вежбањем.

Здравље 20.08.2019 | 11:18
Тренинг снаге или кардио тренинг ?
Ка којој справи се упутите када уђете у теретану? Да ли је то трака за трчање или клупа за подизање тегова? Све су шансе да више волите једну врсту вежбања, што је потпуно нормално. Већина вежбача с временом схвати да је комбинација ове две врсте тренинга најбоља.

Када правите план вежбања, размислите о томе шта желите да постигнете вежбањем, да ли је то мршављење или јачање мишића. Уколико желите да ојачате мишиће, онда радите кардио пре тренинга снаге. За подизање тегова потребна је енергија и психичка и физичка како бисте вежбе извели како треба.

Када су истраивачи упоредили резултате вежбања тамо где је трчање следило након тренинга снаге, приметили су да су вежбачи имали ограничену енергију за подизање тегова па нису могли да направе онолико понављања колико су хтели. Снага мишића се смањује после трчања на траци када се откуцаји срца убрзавају.

Тренинг снаге изведен пре кардио вежби помаже у губитку тежине. Кардио након тренинга снаге сагорео је више масти током првих 15 минута него кардио тренинг пре тренинга снаге.

Најбоље је да направите комбиновани план вежбања и да радите и један и други тренинг, пише Wомансхеалтхмаг. Није никакво зло ни ако радите и један и други у исти дан. Само водите рачуна да се не повредите и консултујте се са стручњаком.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар