ПЛ: Храбри Вулвси "отели" бодове блиједом Јунајтеду!

Погба је трагичар Јунајтеда, а Невес има "бомбу" у нози! Португалски везиста спектакуларно погодио за бод Вулверхемптона. Француз је имао пенал да донесе победу "ђаволима", али је шутирао веома лоше. . .  Пеницилин за Јунајтедове амбиције! Невес лизнуо пречку, Погба промашио пенал, Вулвси сачували бод на Молиноу! За крај другог кола Премијер лиге 1:1.

Фудбал 19.08.2019 | 23:29
ПЛ: Храбри Вулвси "отели" бодове блиједом Јунајтеду!
Манчестер јунајтед је први пут "штуцнуо" ове сезоне!

На гостовању Вулверхемптону, екипа Оле Гунара Солскјаера имала је предност  је после лепе асистенција Маркуса Рашфорда и "егзекуције" Антонија Марсијала, али је то ипак било мало за победу.

Против одличних "вулвса", то јесте мало.

Вулверхемптон - Манчестер јунајтед 1:1 (0:1)

Предност "црвених ђавола" трајала је од 27. до 55. минута и пала је чим је тим Нуна Еспирито Санта кренуо свом снагом у офанзиву после паузе.

У припрему за овај меч, Јунајтед је сигурно прошао кроз врлине домаћина и тада је Солскјаер сигурно нагласио играчима да не би требало да дају простор сјајном Португалцу Рубену Невесу. 

Међутим, они су управо то урадили када је везиста "затегао" лопту са око 18 метара и спектакуларно савладао Давида Де Хеу. Лопта је снажно ударила у пречку, затресла оквир гола, па тек онда упала у гол.

Тројица црвених јуришала су ка њему док се намештао за ударац, али је то било прекасно...

Испоставило се да је то био коначан резултат и обе екипе освојиле су по бод сасвим заслужено. Додуше, Пол Погба изнудио је пенал у 68. минуту и сам га извео, веома лошим шутем, који је Руи Патрисио "прочитао" и парадом у своју десну страну спречио гол Француза.

Да је Белгијанац Леандер Дендонкер у завршници био присебнији у једној контри, шутнуо би боље, а његов тим би вероватно победио. 

Тада би Погби било још теже због кикса...

Навијачи су полетели у облаке, али ће се кад вечерас остану сами са собом можда ипак запитати: да ли је оних 4:0 против Челсија ипак било последице Фортунине наклоности на старту сезоне? Све је тада улазило Јунајтеду, али већ на другом кораку у првенству утакмица попут оних какве су обележиле прошлу. Без много грешака додуше, али једнолично, некако споро, некако недовршено. А преко пута Вулверхемптон, тим који има пеницилин за црени манчестерски тим. У другом колу Премијер лиге 1:1 за прво овосезонско разочарање Манчестер јунајтеда.

Кажемо, није вечерас Манчестер правио превише грешака, али није ни све радио као би клуб са највишим аспирацијама морао да ради. Рецимо, морао би да даје голове са пенала, а Пол Погба је вечерас успео да још једном изневери очекивања навијача када је у 68. минуту лоше извео једанаестерац који је сам и изнудио, па је тако дозволио Руију Патрисију да се придружи Адами Траореу и Рубену Невесу у улози Вулверхемптонових јунака.

А зашто Траоре и Невес? Овај први зато што је уласком на полувремену апсолутно променио ритам меча. У првом полувремену Вулвси нису изгледали ни налик екипи која је прошле сезоне два пута тукла Јунајтед, једном у првенству и једном у Премијер лиги. После оног несадржајног меча са Лестером почели смо чак и да сумњамо у тим Нуња Еспирита Санта.

Траоре је све променио, правио је велике проблеме Јунајтеду по десној страни терена, на крају и оштром повратом за Невеса показао зашто су га не тако давно сматрали и за велику наду Барселоне. А онда је и Невес показао зашто су Вулвси толико инсистирали на његовом доласку на Молино још 2017. године. Залетели су се Јунајтедови играчи на њега као јуришници у неком средњовековном рату, али је Невес остао хладан као шприцер и мирно пикнуо лопту тамо где Давид Де Хеа никако није могао да је стигне. Лизнула је она пречку и завршила у мрежи Јунајтеда за 1:1.

Није наравно ту проблем Јунајтеда. Против оваквих акција тешко да постоји одбрана. Проблем је у томе што Јунајтед ни не наличи на тим из ере сер Алекса Фергусона када би газио ривала све док га не би сломио. Имао је истина Погба ту шансу са креча, кад је промашио и он је са екипом потпуно потонуо, па се у финишу меча осећало у ваздуху да Јунајтед не може до победе.

Остало је све на том голу Антонија Марсијала на пас Маркуса Рашфорда из 27. минута. Премало је то за тим који је пре неких десетак година и пре почетка знао да ће да догура барем до осам најбољих у Европи.

Резултати 2. кола:

Вулверхемптон - Манчестер јунајтед 1:1 (0:1)
/Невес 55' - Марсијал 27'/

одиграно у недељу

Шефилд јунајтед - Кристал Палас 1:0 (0:0)
/Линдхурст 47/

Челси - Лестер 1:1 (1:0)
/Маунт 7 - Ндиди 67/

одиграно у суботу

Арсенал – Барнли 2:1 (1:1)
/Лаказет 13, Обамејанг 64 – Барнс 43/

Астон вила – Борнмут 1:2 (0:2)
/Луиз 71 – Кинг пен 2, Вилсон 12/

Брајтон – Вест Хем 1:1 (0:0)
/Тросар 65 – Ернандез 61/

Евертон – Вотфорд 1:0 (1:0)
/Бернард 10/

Норич – Њукасл 3:1 (1:0)
/Пуки 32, 63, 75 - Шелви 90+4/

Саутемптон – Ливерпул 1:2 (0:1)
/Ингс 83 – Мане 45+1, Фирмино 71/

Манчестер сити - Тотенхем 2:2 (2:1)
/Стерлинг 20, Агуеро 35 - Ламела 23, Моура 56/

Табела: Ливерпул 6, Арсенал 6, Манчестер сити 4, Брајтон 4, Тотенхем 4, Борнмут 4, Евертон 4, Шефилд јунајтед 4, Манчестер јунајтед 4, Барнли 3, Норич 3, Лестер сити 2, Вулверхемптон 2, Кристал Палас 1, Челси 1, Астон Вила 0, Саутемптон 0, Њукасл 0, Вотфорд 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар