PL: Hrabri Vulvsi "oteli" bodove blijedom Junajtedu!

Pogba je tragičar Junajteda, a Neves ima "bombu" u nozi! Portugalski vezista spektakularno pogodio za bod Vulverhemptona. Francuz je imao penal da donese pobedu "đavolima", ali je šutirao veoma loše. . .  Penicilin za Junajtedove ambicije! Neves liznuo prečku, Pogba promašio penal, Vulvsi sačuvali bod na Molinou! Za kraj drugog kola Premijer lige 1:1.

Fudbal 19.08.2019 | 23:29
PL: Hrabri Vulvsi "oteli" bodove blijedom Junajtedu!
Mančester junajted je prvi put "štucnuo" ove sezone!

Na gostovanju Vulverhemptonu, ekipa Ole Gunara Solskjaera imala je prednost  je posle lepe asistencija Markusa Rašforda i "egzekucije" Antonija Marsijala, ali je to ipak bilo malo za pobedu.

Protiv odličnih "vulvsa", to jeste malo.

Vulverhempton - Mančester junajted 1:1 (0:1)

Prednost "crvenih đavola" trajala je od 27. do 55. minuta i pala je čim je tim Nuna Espirito Santa krenuo svom snagom u ofanzivu posle pauze.

U pripremu za ovaj meč, Junajted je sigurno prošao kroz vrline domaćina i tada je Solskjaer sigurno naglasio igračima da ne bi trebalo da daju prostor sjajnom Portugalcu Rubenu Nevesu. 

Međutim, oni su upravo to uradili kada je vezista "zategao" loptu sa oko 18 metara i spektakularno savladao Davida De Heu. Lopta je snažno udarila u prečku, zatresla okvir gola, pa tek onda upala u gol.

Trojica crvenih jurišala su ka njemu dok se nameštao za udarac, ali je to bilo prekasno...

Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat i obe ekipe osvojile su po bod sasvim zasluženo. Doduše, Pol Pogba iznudio je penal u 68. minutu i sam ga izveo, veoma lošim šutem, koji je Rui Patrisio "pročitao" i paradom u svoju desnu stranu sprečio gol Francuza.

Da je Belgijanac Leander Dendonker u završnici bio prisebniji u jednoj kontri, šutnuo bi bolje, a njegov tim bi verovatno pobedio. 

Tada bi Pogbi bilo još teže zbog kiksa...

Navijači su poleteli u oblake, ali će se kad večeras ostanu sami sa sobom možda ipak zapitati: da li je onih 4:0 protiv Čelsija ipak bilo posledice Fortunine naklonosti na startu sezone? Sve je tada ulazilo Junajtedu, ali već na drugom koraku u prvenstvu utakmica poput onih kakve su obeležile prošlu. Bez mnogo grešaka doduše, ali jednolično, nekako sporo, nekako nedovršeno. A preko puta Vulverhempton, tim koji ima penicilin za creni mančesterski tim. U drugom kolu Premijer lige 1:1 za prvo ovosezonsko razočaranje Mančester junajteda.

Kažemo, nije večeras Mančester pravio previše grešaka, ali nije ni sve radio kao bi klub sa najvišim aspiracijama morao da radi. Recimo, morao bi da daje golove sa penala, a Pol Pogba je večeras uspeo da još jednom izneveri očekivanja navijača kada je u 68. minutu loše izveo jedanaesterac koji je sam i iznudio, pa je tako dozvolio Ruiju Patrisiju da se pridruži Adami Traoreu i Rubenu Nevesu u ulozi Vulverhemptonovih junaka.

A zašto Traore i Neves? Ovaj prvi zato što je ulaskom na poluvremenu apsolutno promenio ritam meča. U prvom poluvremenu Vulvsi nisu izgledali ni nalik ekipi koja je prošle sezone dva puta tukla Junajted, jednom u prvenstvu i jednom u Premijer ligi. Posle onog nesadržajnog meča sa Lesterom počeli smo čak i da sumnjamo u tim Nunja Espirita Santa.

Traore je sve promenio, pravio je velike probleme Junajtedu po desnoj strani terena, na kraju i oštrom povratom za Nevesa pokazao zašto su ga ne tako davno smatrali i za veliku nadu Barselone. A onda je i Neves pokazao zašto su Vulvsi toliko insistirali na njegovom dolasku na Molino još 2017. godine. Zaleteli su se Junajtedovi igrači na njega kao jurišnici u nekom srednjovekovnom ratu, ali je Neves ostao hladan kao špricer i mirno piknuo loptu tamo gde David De Hea nikako nije mogao da je stigne. Liznula je ona prečku i završila u mreži Junajteda za 1:1.

Nije naravno tu problem Junajteda. Protiv ovakvih akcija teško da postoji odbrana. Problem je u tome što Junajted ni ne naliči na tim iz ere ser Aleksa Fergusona kada bi gazio rivala sve dok ga ne bi slomio. Imao je istina Pogba tu šansu sa kreča, kad je promašio i on je sa ekipom potpuno potonuo, pa se u finišu meča osećalo u vazduhu da Junajted ne može do pobede.

Ostalo je sve na tom golu Antonija Marsijala na pas Markusa Rašforda iz 27. minuta. Premalo je to za tim koji je pre nekih desetak godina i pre početka znao da će da dogura barem do osam najboljih u Evropi.

Rezultati 2. kola:

Vulverhempton - Mančester junajted 1:1 (0:1)
/Neves 55' - Marsijal 27'/

odigrano u nedelju

Šefild junajted - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Lindhurst 47/

Čelsi - Lester 1:1 (1:0)
/Maunt 7 - Ndidi 67/

odigrano u subotu

Arsenal – Barnli 2:1 (1:1)
/Lakazet 13, Obamejang 64 – Barns 43/

Aston vila – Bornmut 1:2 (0:2)
/Luiz 71 – King pen 2, Vilson 12/

Brajton – Vest Hem 1:1 (0:0)
/Trosar 65 – Ernandez 61/

Everton – Votford 1:0 (1:0)
/Bernard 10/

Norič – Njukasl 3:1 (1:0)
/Puki 32, 63, 75 - Šelvi 90+4/

Sautempton – Liverpul 1:2 (0:1)
/Ings 83 – Mane 45+1, Firmino 71/

Mančester siti - Totenhem 2:2 (2:1)
/Sterling 20, Aguero 35 - Lamela 23, Moura 56/

Tabela: Liverpul 6, Arsenal 6, Mančester siti 4, Brajton 4, Totenhem 4, Bornmut 4, Everton 4, Šefild junajted 4, Mančester junajted 4, Barnli 3, Norič 3, Lester siti 2, Vulverhempton 2, Kristal Palas 1, Čelsi 1, Aston Vila 0, Sautempton 0, Njukasl 0, Votford 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar