Није све у новцу има нешто и у љубави...!

Везиста Фенера поклонио клубу 2. 500. 000 евра! А могао је само да ћути и "крцка" милионе на миру. . .

Фудбал 20.08.2019 | 10:13
Није све у новцу има нешто и у љубави...!
Сведоци смо свакаквих фудбалских бракова и повезаности између играча и клубова, али ову која нам долази из Истанбула, тачније из редова Фенербахчеа, не може се срести свакога дана. Може можда само у Пољској где је Куба Блажчиковски прошле зиме пристао да за џабе игра за своју Вислу, а његовим стопама кренуо је данас и Алпер Потук, везиста Фенера који је повукао несвакидашњи потез.

Наиме, 28-годишњи Турчин је данас потписао нови уговор, до 31. маја 2022. године, којим се добровољно одрекао чак 40% од досадашње зараде, односно 880.000 евра по сезони како би помогао посрнулом великану.

Дакле, готово 2.500.000 евра поклонио је Потук клубу у који је стигао јо 2013. из Ескишехира и показао да постоји нешто вредније од пара.

"Ово је први пут у каријери да се сусрећем са оваквом ситуацијом, а радио сам у многим великим клубовима. Шта рећи за човека који се у корист клуба одрекне загарантоване трогодишње зараде. Надам се да ће то бити темељ успешне сезоне препороида Фенербахчеа", изјавио је спортски директор Фенера Дамијен Комоли који је својевремено водио и Тотенхем, Ливерпул и Сент Етјен.

Потуку је на овом гесту захвалан и председник Фенера Али Коч који најављује да ће новац бити искоришћен за опоравак посрнулог великана који је остао без Европе прошле сезоне. У сваком случају леп и вредан пажње гест турског фудбалера који показује да је некад љубав јача од пара.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар