Nije sve u novcu ima nešto i u ljubavi...!

Vezista Fenera poklonio klubu 2. 500. 000 evra! A mogao je samo da ćuti i "krcka" milione na miru. . .

Fudbal 20.08.2019 | 10:13
Nije sve u novcu ima nešto i u ljubavi...!
Svedoci smo svakakvih fudbalskih brakova i povezanosti između igrača i klubova, ali ovu koja nam dolazi iz Istanbula, tačnije iz redova Fenerbahčea, ne može se sresti svakoga dana. Može možda samo u Poljskoj gde je Kuba Blažčikovski prošle zime pristao da za džabe igra za svoju Vislu, a njegovim stopama krenuo je danas i Alper Potuk, vezista Fenera koji je povukao nesvakidašnji potez.

Naime, 28-godišnji Turčin je danas potpisao novi ugovor, do 31. maja 2022. godine, kojim se dobrovoljno odrekao čak 40% od dosadašnje zarade, odnosno 880.000 evra po sezoni kako bi pomogao posrnulom velikanu.

Dakle, gotovo 2.500.000 evra poklonio je Potuk klubu u koji je stigao jo 2013. iz Eskišehira i pokazao da postoji nešto vrednije od para.

"Ovo je prvi put u karijeri da se susrećem sa ovakvom situacijom, a radio sam u mnogim velikim klubovima. Šta reći za čoveka koji se u korist kluba odrekne zagarantovane trogodišnje zarade. Nadam se da će to biti temelj uspešne sezone preporoida Fenerbahčea", izjavio je sportski direktor Fenera Damijen Komoli koji je svojevremeno vodio i Totenhem, Liverpul i Sent Etjen.

Potuku je na ovom gestu zahvalan i predsednik Fenera Ali Koč koji najavljuje da će novac biti iskorišćen za oporavak posrnulog velikana koji je ostao bez Evrope prošle sezone. U svakom slučaju lep i vredan pažnje gest turskog fudbalera koji pokazuje da je nekad ljubav jača od para.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar