Још само 15 дана за трансфер Нејмара!

Барса га хоће као Кутиња, Дибала држи кључ. . .  Француски медији пак тврде да Каталонци само завлаче Парижане и да их Бразилац не занима!

Фудбал 20.08.2019 | 11:48
Још само 15 дана за трансфер Нејмара!
Још само неких 15 дана остало је Барселони да успе да се договори са Пари Сен Жерменом око повратка Нејмара на Ноу Камп. Жеља све три стране да се посао заврши изгледа није спорна, али га кочи финансијски моменат јер изгледа да Барса не стоји добро с ловом у последње време, посебно након бахаћења куповином Гризмана за 120.000.000 евра.

Зато је повратак Бразилца у Шпанију попримио концепт "шпанске сапунице" која се гади искреним фановима најважније споредне ствари на свету. Утисак о самом трансферу Нејмара у Барселону посебно ружи велики број опречних информација које стижу са свих страна, поприлично контродикторних, било да се ради о француским, шпанским или бразилским медијима. Једино у чему се сви извори отприлике слажу (мада Паризијен не припада овој групи) је да ће повратак Нејмара у Каталонију уследити до 1. септембра и затварања прелазног рока. Како и под којим условима, то нико са сигурношћу не зна.

Бразилски медији пишу да се чека само Пауло Дибала који треба да пређе у Пари Сен Жермен па да Нејмардобије благослов за повратак у Шпанију. Наводно, Аргентинац из Јувентуса је рапсоложен да се пресели на Парк принчева и буде вођа новог тима Светаца и налази се на корак од потписивања уговора што ће "ослободити" пут без повратка Нејмару.  

С друге стране, медији из Каталоније, предвођени тамошњим пословично добро обавештеним радијом, тврде да је Барса спремна да се упусти у нову финансијску егизибицију, али само ако ПСЖ пристане на исти модел као што је и трансфер Кутиња у Бајерн, дакле позајмица с могућношћу откупа следећег лета. То, опет никако не одговара ПСЖ-у јер би могао да се "заглави" са Нејмаром следећег лета, али можда ће морати да попусте.

Занимљиво је да француски Паризијен пише да Барса нема искрену намеру да се упусти у посао довођења Бразилца, већ да само изигравају заинтересованост како би хранили его Леа Месија који је тражио да се Нејмар врати на Ноу Камп. Марка с друге стране побија овог попдонева те наводе и преноси да је Барса озбиљна и да је прошлонедељни пут директора Ерика Абидала у Париз одблокирао преговоре две стране.

Све у свему, и даље ништа опипљиво и конкретно када је у питању мегатрансфер Бразилца у Барселону. Остаје нам да чекамо...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар