Još samo 15 dana za transfer Nejmara!

Barsa ga hoće kao Kutinja, Dibala drži ključ. . .  Francuski mediji pak tvrde da Katalonci samo zavlače Parižane i da ih Brazilac ne zanima!

Fudbal 20.08.2019 | 11:48
Još samo 15 dana za transfer Nejmara!
Još samo nekih 15 dana ostalo je Barseloni da uspe da se dogovori sa Pari Sen Žermenom oko povratka Nejmara na Nou Kamp. Želja sve tri strane da se posao završi izgleda nije sporna, ali ga koči finansijski momenat jer izgleda da Barsa ne stoji dobro s lovom u poslednje vreme, posebno nakon bahaćenja kupovinom Grizmana za 120.000.000 evra.

Zato je povratak Brazilca u Španiju poprimio koncept "španske sapunice" koja se gadi iskrenim fanovima najvažnije sporedne stvari na svetu. Utisak o samom transferu Nejmara u Barselonu posebno ruži veliki broj oprečnih informacija koje stižu sa svih strana, poprilično kontrodiktornih, bilo da se radi o francuskim, španskim ili brazilskim medijima. Jedino u čemu se svi izvori otprilike slažu (mada Parizijen ne pripada ovoj grupi) je da će povratak Nejmara u Kataloniju uslediti do 1. septembra i zatvaranja prelaznog roka. Kako i pod kojim uslovima, to niko sa sigurnošću ne zna.

Brazilski mediji pišu da se čeka samo Paulo Dibala koji treba da pređe u Pari Sen Žermen pa da Nejmardobije blagoslov za povratak u Španiju. Navodno, Argentinac iz Juventusa je rapsoložen da se preseli na Park prinčeva i bude vođa novog tima Svetaca i nalazi se na korak od potpisivanja ugovora što će "osloboditi" put bez povratka Nejmaru.  

S druge strane, mediji iz Katalonije, predvođeni tamošnjim poslovično dobro obaveštenim radijom, tvrde da je Barsa spremna da se upusti u novu finansijsku egizibiciju, ali samo ako PSŽ pristane na isti model kao što je i transfer Kutinja u Bajern, dakle pozajmica s mogućnošću otkupa sledećeg leta. To, opet nikako ne odgovara PSŽ-u jer bi mogao da se "zaglavi" sa Nejmarom sledećeg leta, ali možda će morati da popuste.

Zanimljivo je da francuski Parizijen piše da Barsa nema iskrenu nameru da se upusti u posao dovođenja Brazilca, već da samo izigravaju zainteresovanost kako bi hranili ego Lea Mesija koji je tražio da se Nejmar vrati na Nou Kamp. Marka s druge strane pobija ovog popdoneva te navode i prenosi da je Barsa ozbiljna i da je prošlonedeljni put direktora Erika Abidala u Pariz odblokirao pregovore dve strane.

Sve u svemu, i dalje ništa opipljivo i konkretno kada je u pitanju megatransfer Brazilca u Barselonu. Ostaje nam da čekamo...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar