ЛШ: Бен ДА, Кањас ДА, Павков НЕ!

Новости из Љутице Богдана уочи пута у Берн.

Фудбал 20.08.2019 | 09:16
ЛШ: Бен ДА, Кањас ДА, Павков НЕ!
Експедиција Црвене звезде у уторак путује у Берн, где је чека прва утакмица последње рунде квалификација за Лигу шампиона, а уочи лета за Швајцарску стручни штаб Владана Милојевића је од лекарског тима добио две добре, али и једну лошу вест.

Да кренемо прво он оне лоше: Милан Павков ће после пропуштене реванш утакмице против Копенхагена морати да прескочи и први меч против Јанг Бојса, пошто још није санирао повреду која га мучи још од првог меча са Данцима. Подсетимо, Павков је већ у другом минуту београдског окршаја са Копенхагеном задобио повреду листа због које је био подвгнут и терапијама крвном плазном. Надали су се на Топчидерском брду да ће га оспособити већ за реванш са шампионом Данске, али нису успели. Штавише, за Павкова је још рано, па ће он морати да још једном екипу бодри само из улоге навијача. Срећом по Милојевића, Ричмонд Боаћи је на Паркен стадион показао да је и даље способан да решава и најтеже задатке, док ће Звездин стратег први пут у Европи моћи да рачуна и на Томанеа, који је заголицао машту навијачима играма у Суперлиги, мада се ипак очекује да ће почети на клупи, док ће у шпицу предност добити нападач из Гане.

То је та једна лошта вест, а ево и две добре: Мохамед Ел Фарду Бен и Хозе Кањас биће у авиону за Берн, пошто су се обојица на време опоравили. Бена је мучио примицач због којег није играо у Копенхагену, па ни у лигашким сударима против Младости и овог викенда Спартака. У та два лигашка меча Милојевић због повреде листа није рачунао ни на Кањаса, али ће се он сада ставити на располагање шефу струке. У правом тренутку, јер је против Спартака превремено ван игре морао и Његош Петровић, док Душан Јованчић неће моћи да игра због суспензије.

Због црвеног картона у реваншу са Копенхагеном, то сигурно знате, али да подсетимо, први меч са Швајцарцима прескаче и Немања Милуновић, па се очекује да ће штоперски тандем чинити Милош Дегенек и Радован Панков, који је овог првог врло добро одменио и у Данској. Срђан Бабић ће вероватно остати међу резервама.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар