LŠ: Ben DA, Kanjas DA, Pavkov NE!

Novosti iz Ljutice Bogdana uoči puta u Bern.

Fudbal 20.08.2019 | 09:16
LŠ: Ben DA, Kanjas DA, Pavkov NE!
Ekspedicija Crvene zvezde u utorak putuje u Bern, gde je čeka prva utakmica poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona, a uoči leta za Švajcarsku stručni štab Vladana Milojevića je od lekarskog tima dobio dve dobre, ali i jednu lošu vest.

Da krenemo prvo on one loše: Milan Pavkov će posle propuštene revanš utakmice protiv Kopenhagena morati da preskoči i prvi meč protiv Jang Bojsa, pošto još nije sanirao povredu koja ga muči još od prvog meča sa Dancima. Podsetimo, Pavkov je već u drugom minutu beogradskog okršaja sa Kopenhagenom zadobio povredu lista zbog koje je bio podvgnut i terapijama krvnom plaznom. Nadali su se na Topčiderskom brdu da će ga osposobiti već za revanš sa šampionom Danske, ali nisu uspeli. Štaviše, za Pavkova je još rano, pa će on morati da još jednom ekipu bodri samo iz uloge navijača. Srećom po Milojevića, Ričmond Boaći je na Parken stadion pokazao da je i dalje sposoban da rešava i najteže zadatke, dok će Zvezdin strateg prvi put u Evropi moći da računa i na Tomanea, koji je zagolicao maštu navijačima igrama u Superligi, mada se ipak očekuje da će početi na klupi, dok će u špicu prednost dobiti napadač iz Gane.

To je ta jedna lošta vest, a evo i dve dobre: Mohamed El Fardu Ben i Hoze Kanjas biće u avionu za Bern, pošto su se obojica na vreme oporavili. Bena je mučio primicač zbog kojeg nije igrao u Kopenhagenu, pa ni u ligaškim sudarima protiv Mladosti i ovog vikenda Spartaka. U ta dva ligaška meča Milojević zbog povrede lista nije računao ni na Kanjasa, ali će se on sada staviti na raspolaganje šefu struke. U pravom trenutku, jer je protiv Spartaka prevremeno van igre morao i Njegoš Petrović, dok Dušan Jovančić neće moći da igra zbog suspenzije.

Zbog crvenog kartona u revanšu sa Kopenhagenom, to sigurno znate, ali da podsetimo, prvi meč sa Švajcarcima preskače i Nemanja Milunović, pa se očekuje da će štoperski tandem činiti Miloš Degenek i Radovan Pankov, koji je ovog prvog vrlo dobro odmenio i u Danskoj. Srđan Babić će verovatno ostati među rezervama.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar