Бомба: Тотални договор Монака и Интера за Икардија!

Остаје само да Ванда Нара прихвати.

Фудбал 19.08.2019 | 23:10
Бомба: Тотални договор Монака и Интера за Икардија!
Европско фудбалско небо гори од касних вечерњих сати! Док су сви чекали да виде хоће ли Мауро Икарди изабрати Јувентус или Наполи као нову дестинацију за наставак каријере, највећа италијанска медијска кућа РАИ лансирала је причу каквој се мало ко надао - Интер и Монако постигли су тотални договор за трансфер аргентинског голгетера!

Монако је после још једног катастрофалног почетка сезоне и два пораза без постигнутог гола реаговао експресно и понудио услове какве у овом тренутку не могу ни Јувентус, ни Наполи! Како РАИ тврди, Монако је отишао пет милиона више од траженог новца и Интеру понудио 65.000.000 евра само за фиксни део обештећења, уз веома уносне бонусе који би касније ишли Неразурима! У клубу нису размишљали два пута, већ су одмах пружили руку купцима из Кнежевине, јер би овакав расплет био идеалан за Интер! Јер, Икардија би продали клубу изван Италије, који притом не игра Лигу шампиона, а моћи ће да "заврне" Јувентус и Наполи као два највећа конкурента у шампионској трци.

Сада, ипак, за Монако остаје онај тежи део посла - да Мауро Икарди, тачније његова супруга и агент Ванда Нара, прихвати личне услове сарадње. И ту је некадашњи шампион Француске био лаке руке. С обзиром да у Монаку не важе порески закони, клуб је у могућности да понуди Икардију плату од чак 12.000.000 евра, наравно нето, плус још озбиљне бонусе за индивидуалне и тимске успехе, као и провизију за Ванду Нару, што је драстично више од онога што сада добија у Интеру и што је Наполи спреман да издвоји. Подсетимо, Аргентинац у Интеру и даље има стари уговор вредан тек 4.500.000 евра годишње, док Наполи даје 7.500.000 евра као фиксни део плате, уз 2.000.000 евра у бонусима. Подсетимо, клуб из Кампаније је Икардију дао усмени ултиматум да мора до среде да одлучи да ли ће се преселити на стадион Сан Паоло или не, док Јувентус још чека разрешење ситуације око будућности Паула Дибале, која је и даље врло замршена. Док Аргентинац једноставно не жели да оде, његови агенти, али и клуб индиректно, гурају ка томе да овај оде и тако се отвори простор за Икардијев трансфер на коме се толико инсистира. 

Јувентус и Наполи у овом тренутку не могу да се такмиче с Монаком у финансијском аспекту. Друга је спортска страна приче, где је Монако у дебелом заостатку. Првенствено, како смо већ поменули, јер не игра Лигу шампиона, што је Икардију јако битно, а ни концепција тима није таква да би Кнежеви у догледној будућности могли да се боре за титулу поред ПСЖ. Икарди би у Монаку дефинитивно имао загарантовано место у стартној постави јер ће Радамел Фалкао до краја седмице отићи у Галатасарај. 

Монако би као место био практично идеално место за живот пара Икарди - Нара. Познато је да њих двоје воле често да путују у Кнежевину на одмор, па им дакле није страни терен. Икарди би могао да нађе мир који у Италији не би могао, изабрао Наполи или Јуве, али би исто тако морао да прихвати и сушне године с трофејима. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар