Bomba: Totalni dogovor Monaka i Intera za Ikardija!

Ostaje samo da Vanda Nara prihvati.

Fudbal 19.08.2019 | 23:10
Bomba: Totalni dogovor Monaka i Intera za Ikardija!
Evropsko fudbalsko nebo gori od kasnih večernjih sati! Dok su svi čekali da vide hoće li Mauro Ikardi izabrati Juventus ili Napoli kao novu destinaciju za nastavak karijere, najveća italijanska medijska kuća RAI lansirala je priču kakvoj se malo ko nadao - Inter i Monako postigli su totalni dogovor za transfer argentinskog golgetera!

Monako je posle još jednog katastrofalnog početka sezone i dva poraza bez postignutog gola reagovao ekspresno i ponudio uslove kakve u ovom trenutku ne mogu ni Juventus, ni Napoli! Kako RAI tvrdi, Monako je otišao pet miliona više od traženog novca i Interu ponudio 65.000.000 evra samo za fiksni deo obeštećenja, uz veoma unosne bonuse koji bi kasnije išli Nerazurima! U klubu nisu razmišljali dva puta, već su odmah pružili ruku kupcima iz Kneževine, jer bi ovakav rasplet bio idealan za Inter! Jer, Ikardija bi prodali klubu izvan Italije, koji pritom ne igra Ligu šampiona, a moći će da "zavrne" Juventus i Napoli kao dva najveća konkurenta u šampionskoj trci.

Sada, ipak, za Monako ostaje onaj teži deo posla - da Mauro Ikardi, tačnije njegova supruga i agent Vanda Nara, prihvati lične uslove saradnje. I tu je nekadašnji šampion Francuske bio lake ruke. S obzirom da u Monaku ne važe poreski zakoni, klub je u mogućnosti da ponudi Ikardiju platu od čak 12.000.000 evra, naravno neto, plus još ozbiljne bonuse za individualne i timske uspehe, kao i proviziju za Vandu Naru, što je drastično više od onoga što sada dobija u Interu i što je Napoli spreman da izdvoji. Podsetimo, Argentinac u Interu i dalje ima stari ugovor vredan tek 4.500.000 evra godišnje, dok Napoli daje 7.500.000 evra kao fiksni deo plate, uz 2.000.000 evra u bonusima. Podsetimo, klub iz Kampanije je Ikardiju dao usmeni ultimatum da mora do srede da odluči da li će se preseliti na stadion San Paolo ili ne, dok Juventus još čeka razrešenje situacije oko budućnosti Paula Dibale, koja je i dalje vrlo zamršena. Dok Argentinac jednostavno ne želi da ode, njegovi agenti, ali i klub indirektno, guraju ka tome da ovaj ode i tako se otvori prostor za Ikardijev transfer na kome se toliko insistira. 

Juventus i Napoli u ovom trenutku ne mogu da se takmiče s Monakom u finansijskom aspektu. Druga je sportska strana priče, gde je Monako u debelom zaostatku. Prvenstveno, kako smo već pomenuli, jer ne igra Ligu šampiona, što je Ikardiju jako bitno, a ni koncepcija tima nije takva da bi Kneževi u doglednoj budućnosti mogli da se bore za titulu pored PSŽ. Ikardi bi u Monaku definitivno imao zagarantovano mesto u startnoj postavi jer će Radamel Falkao do kraja sedmice otići u Galatasaraj. 

Monako bi kao mesto bio praktično idealno mesto za život para Ikardi - Nara. Poznato je da njih dvoje vole često da putuju u Kneževinu na odmor, pa im dakle nije strani teren. Ikardi bi mogao da nađe mir koji u Italiji ne bi mogao, izabrao Napoli ili Juve, ali bi isto tako morao da prihvati i sušne godine s trofejima. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar