Пјер Жалица снима филм "Концентриши се, баба"

Режисер Пјер Жалица крајем октобра почиње са снимањем филма "Концентриши се, баба", са регионалном глумачком екипом у којој ће бити и српски глумци Мира Бањац и Никола Којо.

Забава 19.08.2019 | 18:52
Пјер Жалица снима филм "Концентриши се, баба"
Након прошлогодишњег успеха филма "Добар дан за посао" редитеља Мартина Турка, Сарајево Филм Фестивал и Турска државна радио-телевизија (ТРТ) поново су ујединили снаге како би продуцирали још два нискобуџетна играна филма у оквиру заједничког пројекта "Сарајево град филма за глобалне екране" (СЦФ ГС).

Пројект се фокусира на редитеље из Југоисточне Европе чији филмови су претходно приказани и награђени на Сарајево Филм Фестивалу, а који сада имају одличне идеје за филмове који би током ове године могли бити снимљени у Сарајеву.

Двадесетак аутора са простора бивше Југославије је позвано да пошаље своје идеје за филм и одабран је пројекат Пјера Жалице, док ће други бити накнадно саопштен.

Жалица је у разговору са медијима на Сарајево Филм Фестивалу рекао да је ријеч о причи у коју јако вкерује и чија радња се дешава пред рат у Сарајеву.

Каже да први пут ради без превише размишљања и дилема и изразава задовољство због врхунске глумачке екипе у којој су људи које врло поштује.

Наглашава да је то комедија са озбиљном поруком.

"Филм је црна комедија о породици која се окупи око постеље мајке која умире. Околности у којима се то дешава су последњи дани мира и заправо посљедњи дани те породице која се распада након смрти мајке. И ако то може бити директна алузија на распад бивше државе, то је породична прича", објаснио је Жалица и додао да ће људима бити забавно да гледају филм, али ће им "остати кнедла у грлу".

За сада је потврђено да ће у филму играти Емир Хаџифазбеговић, Јасна Жалица, Никола Којо, Гордана Бобан, Алма Прица, Јадранка Ðокић, Ведрана Божиновић, Бранимир Поповић и Мира Бањац.

"Када погледате имена глумаца, никада не бисте рекли да је нискобуџетни филм, да имамо мало пара и мало времена за снимање и ми не желимо тако ни да размишљамо. Мислим да ћемо направити филм који ће бити занимљив и фестивалима и широј публици", рекао је Жалица.

Снимање почиње у посљедњој седмици октобра и трајаће до средине новембра.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар