Почео процес у тужилаштву у случају "Рекет"

У Тужилаштву у Скопљу данас је испитан Зоран Милевски - Кичеец, који је заједно са македонским шоуменом Бојаном Јовановским званим Боки 13, оптужен за изнуду новца у случају "Рекет", а сутра ће бити испитана и шефица македонског Специјалног тужилаштва Катица Јанева.

Регион 19.08.2019 | 18:32
Почео процес у тужилаштву у случају "Рекет"
Како наводе македонски медији, Милевског је испитивао тужилац у случају "Рекет" Вилма Рускоска, како би се сазнало гдје су отишли еври изнуђени у тој афери. 

Ово је прво испитивање осумњичених у том случају, након што је истрага отворена 15. јула. 

Из македонског тужилаштва до сада нису саопштили да ли су сазнали гдје је завршио милион и по евра, које су Јовановски и Милевски изнудили од скопског бизнисмена Јордана Камчева у замјену за ослобађање од притвора.

Медији у Сјеверној Македонији наводе да су из тужилаштва кратко саопштили да је у процесу финансијска истрага, да се провјеравају рачуни и сефови. 

Камчев, који је осумњичен у једном од случаја Специјалног тужилаштва, на чијем је челу Катица Јанева, дао је паре и преговорао са Бокијем 13 и Милевским како би био ослобођен притвора. 

У објављеним разговорима између Јовановског и Камчева на италијанском порталу „Ла Веритас“ чује се и глас Јаневе која се обраћа Камчеву рекавши „да не брине и да ће све бити ок“. 

Ослобађање од притвора бизнисмена Јордана Камчева би морала да одобри управо Катица Јанева, шефица македонског Специјалног тужилаштва која ће сутра бити испитана у скопском тужилаштву.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар