Матија Настасић опет у репрезентацији Србије!

И Матија Настасић се враћа у репрезентацију! “Била је то једна лепа и отворена прича, двосмерна. Јако фин разговор, барем сам га ја тако доживео, а верујем и Матија“.  Љубиша Тумбаковић на мисији "мирења" са играчима који су код претходног селектора Младена Крстајића били "прецртани". После Енглеске, заједничка фотографија и из Немачке! Не спомиње се разговор са Марком Грујићем. . .

Фудбал 19.08.2019 | 20:59
Матија Настасић опет у репрезентацији Србије!
Нови селектор "орлова" Љубиша Тумбаковић на путу је да "изглади односе" са репрезентативцима који су у претходном периоду били у свађи са Младеном Крстајићем и ФСС.

После разговора које је обавио са Луком Миливојевић у Лондону, у национални тим ће се вратити и Матија Настасић са којим се Тумбаковић срео у Немачкој, после утакмице његовог Шалкеа са Менхенгладбахом.

Матија Настасић је један од најбољих српских штопера који за Србију није играо од марта 2018. године, у склопу припрема за Светско првенство, на које није ни ишао...

Тада је селектор Младен Крстајић саопштио да га је "душа болела" што је Матију Настасића морао да "прецрта" са списка, наводно се спекулисало о мањој повреди, да би српски фудбалер потом у изјави за немачке медије казао да му је највише засметало што му та одлука није саопштена директно, односно да је комуникација била на веома лошем нивоу.

Као и Миливојевић, ни Настасић потом није желео да се одазива селектору Крстајићу.

Поред Тумбаковића, у Немачкој су боравили и потпредседник Ненад Бјековић и спортски директор Владимир Матијашевић, па су осим са Настасићем разговарали и са Филипом Костићем, Мијатом Гаћиновићем и Дејаном Јовељићем.

Занимљиво, не и са Марком Грујићем који такође игра у Бундес лиги.

"Оно што је био приоритет када сам дошао, јесте да поразговарам са свим играчима, тако да сада затварам причу са Немачком. Остала је још једна мала група играча да се покрије и то ћемо обавити у наредних неколико дана. У Немачкој смо гледали прво утакмицу у Менхенгладбаху, где је гостовао Шалке, а онда разговарали са Настасићем. Била је то једна лепа и отворена прича, двосмерна. Јако фин разговор, барем сам га ја тако доживео, а верујем и Матија. Следећи дан смо гледали Ајнтрахт - Хофенхајм а затим се видели са Костићем, Гаћиновићем и Јовељићем, који је члан младе репрезентације", рекао је Тумбаковић и додао:

"Интересантна утакмица, Ајнтрахт је победио, тако да је и расположење било као и разговор. Наравно, и ту је било присутно двосмерно разумевање везано за наш рад и неке захтеве које сам ја изнео. Утисак је да су иза нас два веома успешна дана и мислим да све иде неким својим позитивним током".

Пун утисака био је и нови спортски директор Владимир Матијашевић.

"Разговарали смо са свом тројицом и видим да су пуни ентузијазма и да једва чекају нова искушења у репрезентативном дресу. Сада је све на селектору, али ми је драго што су сви играчи на располагању и што видим код њих жељу да одведу Србију на ЕУРО", казао је Матијашевић за сајт Фудбалског савеза Србије (ФСС).

БИОГРАФИЈА

Матија Настасић је рођен 1993. године у Ваљеву и поникао је у фудбалској школи Партизана да би се још као тинејџер преселио у Фиорентину. Играо је потом за Манчестер сити, а управо креће у пету узастопну сезону са Шалкеом. За репрезентацију Србије дебитовао је 2012. године код Радована Ћурчића, а до сада је наступио на 27 мечева. Није успео да се упише у стрелце за сада.

Репрезентација Србије у септембру игра против Португала (7. септембар) у Београду, а потом гостује у Луксембургу три дана касније.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар