Matija Nastasić opet u reprezentaciji Srbije!

I Matija Nastasić se vraća u reprezentaciju! “Bila je to jedna lepa i otvorena priča, dvosmerna. Jako fin razgovor, barem sam ga ja tako doživeo, a verujem i Matija“.  Ljubiša Tumbaković na misiji "mirenja" sa igračima koji su kod prethodnog selektora Mladena Krstajića bili "precrtani". Posle Engleske, zajednička fotografija i iz Nemačke! Ne spominje se razgovor sa Markom Grujićem. . .

Fudbal 19.08.2019 | 20:59
Matija Nastasić opet u reprezentaciji Srbije!
Novi selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković na putu je da "izgladi odnose" sa reprezentativcima koji su u prethodnom periodu bili u svađi sa Mladenom Krstajićem i FSS.

Posle razgovora koje je obavio sa Lukom Milivojević u Londonu, u nacionalni tim će se vratiti i Matija Nastasić sa kojim se Tumbaković sreo u Nemačkoj, posle utakmice njegovog Šalkea sa Menhengladbahom.

Matija Nastasić je jedan od najboljih srpskih štopera koji za Srbiju nije igrao od marta 2018. godine, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, na koje nije ni išao...

Tada je selektor Mladen Krstajić saopštio da ga je "duša bolela" što je Matiju Nastasića morao da "precrta" sa spiska, navodno se spekulisalo o manjoj povredi, da bi srpski fudbaler potom u izjavi za nemačke medije kazao da mu je najviše zasmetalo što mu ta odluka nije saopštena direktno, odnosno da je komunikacija bila na veoma lošem nivou.

Kao i Milivojević, ni Nastasić potom nije želeo da se odaziva selektoru Krstajiću.

Pored Tumbakovića, u Nemačkoj su boravili i potpredsednik Nenad Bjeković i sportski direktor Vladimir Matijašević, pa su osim sa Nastasićem razgovarali i sa Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem.

Zanimljivo, ne i sa Markom Grujićem koji takođe igra u Bundes ligi.

"Ono što je bio prioritet kada sam došao, jeste da porazgovaram sa svim igračima, tako da sada zatvaram priču sa Nemačkom. Ostala je još jedna mala grupa igrača da se pokrije i to ćemo obaviti u narednih nekoliko dana. U Nemačkoj smo gledali prvo utakmicu u Menhengladbahu, gde je gostovao Šalke, a onda razgovarali sa Nastasićem. Bila je to jedna lepa i otvorena priča, dvosmerna. Jako fin razgovor, barem sam ga ja tako doživeo, a verujem i Matija. Sledeći dan smo gledali Ajntraht - Hofenhajm a zatim se videli sa Kostićem, Gaćinovićem i Joveljićem, koji je član mlade reprezentacije", rekao je Tumbaković i dodao:

"Interesantna utakmica, Ajntraht je pobedio, tako da je i raspoloženje bilo kao i razgovor. Naravno, i tu je bilo prisutno dvosmerno razumevanje vezano za naš rad i neke zahteve koje sam ja izneo. Utisak je da su iza nas dva veoma uspešna dana i mislim da sve ide nekim svojim pozitivnim tokom".

Pun utisaka bio je i novi sportski direktor Vladimir Matijašević.

"Razgovarali smo sa svom trojicom i vidim da su puni entuzijazma i da jedva čekaju nova iskušenja u reprezentativnom dresu. Sada je sve na selektoru, ali mi je drago što su svi igrači na raspolaganju i što vidim kod njih želju da odvedu Srbiju na EURO", kazao je Matijašević za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

BIOGRAFIJA

Matija Nastasić je rođen 1993. godine u Valjevu i ponikao je u fudbalskoj školi Partizana da bi se još kao tinejdžer preselio u Fiorentinu. Igrao je potom za Mančester siti, a upravo kreće u petu uzastopnu sezonu sa Šalkeom. Za reprezentaciju Srbije debitovao je 2012. godine kod Radovana Ćurčića, a do sada je nastupio na 27 mečeva. Nije uspeo da se upiše u strelce za sada.

Reprezentacija Srbije u septembru igra protiv Portugala (7. septembar) u Beogradu, a potom gostuje u Luksemburgu tri dana kasnije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar