Договорено: Павловић пет година у Риму!

Партизан продао Страхињу Павловића Римљанима? Млади штопер наводно се сели у Италију за 5. 500. 000 евра, али неће одмах заиграти у Серији А.  Млади штопер би данас требало да потпише за Лацио, Партизану обештећење од 5. 500. 000 евра и позајмица до краја сезоне.

Фудбал 19.08.2019 | 14:01
Договорено: Павловић пет година у Риму!
Помињао се Јувентус, а потом и Бенфика, међутим, Страхиња Павловић ће бити продат у - Лацио!

Вест о договореном трансферу младог дефанзивца Партизана у понедељак су објавили Спортски журнал и Вечерње новости, уз податак да ће црно-бели овом продајом зарадити 5.500.000 евра, без процената од наредне продаје, али и то да ће 18-годишњи штопер остати у Хумској до краја актуелне сезоне.

Наводи се и да ће уговор бити потписан на пет година. 

Павловић је поникао у Партизану, а од прошле сезоне је у првом тиму црно-белих. Досад је одиграо укупно 23 утакмице.

Понуда која је у суботу стигла из Рима у Хумску јуче је и званично прихваћена, тврде Спортски журнал и Вечерње Новости. Суперталентовани штопер Партизана Страхиња Павловић ставиће данас параф на петогодишњи уговор са Небескоплавима, а црно-бели ће инкасирати обештећење од 5.500.000 евра.

Оно што је такође било од велике важности за Парни ваљак, млади дефанзивац ће на основу договора са Римљанима прву годину провести на позајмици управо у Партизану, па ће Саво Милошевић моћи да рачуна на њега до краја сезоне и црно-бели неће бити приморани да траже алтернативно решење на једној од горућих позиција у тиму.

Управи Партизана је овај посао стигао у идеалном тренутку, с обзиром да ће Лацио прву, уједно и највећу рату, уплатити врло брзо, што ће омогућити Парном ваљку да та средства уложи у финиш прелазног рока и комплетирање тима за актуелну сезону.

Павловић (18) је дете Партизана, у који је стигао из Шапца, а дебитантски наступ у црно-белом дресу остварио је у фебруару ове године код тренера Зорана Мирковића. Већ тада је показао да је зрео да буде један од стубова одбране црно-белих.

Млади фудбалер је на крају прошле сезоне био јако близу преласка у Јувентус, али се тај посао у међувремену изјаловио. Касније се у причу укључила Бенфика, али је више фактора кочило реализацију трансфера. Прво, чињеница да је Бенфика нудила само 4.000.000 евра, док је Павловић наводн отражио плату од 1.000.000 евра, што су на Лужу сматрали превисоком сумом. Осим тога, Павловић је одбио да игра за Б тим Бенфике, пошто је стандардан првотимац Партизана. И играч и клуб су сачекали нову понуду, која је стигла из Вечног града и била је баш онаква каква одговрара и клубу и играчу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар