Dogovoreno: Pavlović pet godina u Rimu!

Partizan prodao Strahinju Pavlovića Rimljanima? Mladi štoper navodno se seli u Italiju za 5. 500. 000 evra, ali neće odmah zaigrati u Seriji A.  Mladi štoper bi danas trebalo da potpiše za Lacio, Partizanu obeštećenje od 5. 500. 000 evra i pozajmica do kraja sezone.

Fudbal 19.08.2019 | 14:01
Dogovoreno: Pavlović pet godina u Rimu!
Pominjao se Juventus, a potom i Benfika, međutim, Strahinja Pavlović će biti prodat u - Lacio!

Vest o dogovorenom transferu mladog defanzivca Partizana u ponedeljak su objavili Sportski žurnal i Večernje novosti, uz podatak da će crno-beli ovom prodajom zaraditi 5.500.000 evra, bez procenata od naredne prodaje, ali i to da će 18-godišnji štoper ostati u Humskoj do kraja aktuelne sezone.

Navodi se i da će ugovor biti potpisan na pet godina. 

Pavlović je ponikao u Partizanu, a od prošle sezone je u prvom timu crno-belih. Dosad je odigrao ukupno 23 utakmice.

Ponuda koja je u subotu stigla iz Rima u Humsku juče je i zvanično prihvaćena, tvrde Sportski žurnal i Večernje Novosti. Supertalentovani štoper Partizana Strahinja Pavlović staviće danas paraf na petogodišnji ugovor sa Nebeskoplavima, a crno-beli će inkasirati obeštećenje od 5.500.000 evra.

Ono što je takođe bilo od velike važnosti za Parni valjak, mladi defanzivac će na osnovu dogovora sa Rimljanima prvu godinu provesti na pozajmici upravo u Partizanu, pa će Savo Milošević moći da računa na njega do kraja sezone i crno-beli neće biti primorani da traže alternativno rešenje na jednoj od gorućih pozicija u timu.

Upravi Partizana je ovaj posao stigao u idealnom trenutku, s obzirom da će Lacio prvu, ujedno i najveću ratu, uplatiti vrlo brzo, što će omogućiti Parnom valjku da ta sredstva uloži u finiš prelaznog roka i kompletiranje tima za aktuelnu sezonu.

Pavlović (18) je dete Partizana, u koji je stigao iz Šapca, a debitantski nastup u crno-belom dresu ostvario je u februaru ove godine kod trenera Zorana Mirkovića. Već tada je pokazao da je zreo da bude jedan od stubova odbrane crno-belih.

Mladi fudbaler je na kraju prošle sezone bio jako blizu prelaska u Juventus, ali se taj posao u međuvremenu izjalovio. Kasnije se u priču uključila Benfika, ali je više faktora kočilo realizaciju transfera. Prvo, činjenica da je Benfika nudila samo 4.000.000 evra, dok je Pavlović navodn otražio platu od 1.000.000 evra, što su na Lužu smatrali previsokom sumom. Osim toga, Pavlović je odbio da igra za B tim Benfike, pošto je standardan prvotimac Partizana. I igrač i klub su sačekali novu ponudu, koja je stigla iz Večnog grada i bila je baš onakva kakva odgovrara i klubu i igraču.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar