Све више радника плаче на послу...

Радници су често под великим стресом на послу и не знају како да се носе са тиме.

Здравље 19.08.2019 | 08:58
Све више радника плаче на послу...
Свако од нас реагује на стрес на себи својствен начин. 8 од 10 радника признало је да су плакали на послу. Око 14 одсто запослених признало је да су се сломили и плакали најмање једном недељно или свакога дана.

Већина њих је кривила шефове или колеге, код су други истицали да им није одговарало радно окружење или да су имали неке личне проблеме код куће који су их гушили. Ово истраживање је показатељ да велики број запослених пати и да послодавци морају да смање мало притисак којим их излажу.

Око 45 одсто запослених рекло је да су их шефови и колеге натерали да плачу, а 20 одсто њих је плакало због проблема код куће. 16 одсто се расплакало због радног окружења, а остали су плакали због насилај које су доживели у канцеларији, клијената или неке грешке у раду.

Претходна истраживања су показала да су дуги радни сати доводили до психолошких проблема запослених. Праћен је рад банкара током 9 година и дошло се до закључка да су они до треће године развили неке тикове или навике попут грицкања ноктију или стања попут инсомније.

Плакање на послу је поод великом стигмом и људи то раде често кришом јер се сматра знаком слабости и немоћи да се изборимо за боље услове за наш рад, пише Даилy маил. Психолози поручују да онда када посао почне толико да вас стресира да плачете, требате да размислите о промени посла и уопште пословног окружења.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

гаги

19.08.2019 12:29

Највише радника плаче кад види колика им је плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стре

19.08.2019 20:57

Плачем радећи у Дому за незбринуту дјецу Рада Врањесевиц.

ОДГОВОРИТЕ