ФРА: Журка у Рену, дијете од 16 година упуцало ПСЖ!

Црвено за шампиона, Пари Сен Жермен изгубио у Рену! Фудбалери шампиона Француске Пари Сен Жермена поражени су у другом колу првенства Француске.  Први пораз у сезони за Томаса Тухела.

Фудбал 18.08.2019 | 23:51
ФРА: Журка у Рену, дијете од 16 година упуцало ПСЖ!
Израз Насера Ал-Келаифија све је говорио. Цело лета Нејмар ниподоштава клуб у који су његове газде стровалиле на стотине милиона, а кад је на ред дошло првенство, у којем Пари Сен Жермен дефинитивно нема конкуренција, јавио се и дрски 16-годишњак да му пљуне у лице. Мбаје Нијанг и Ромен Дел Кастиљо су били стрелци, али насловне стране француских новина у понедељак ће испунити лик Едуарда Камавинге, који је чудесном лоптом наместио победнички гол за Рен – 2:1 у другом колу Лиге 1.

Наравно, као што једна ласта не чини не пролеће, не значи ни да ће ПСЖ ове сезоне некоме у Француској предати титулу. То се извесно неће десити. Јаз је просто превелики. И зато сваки навијач било ког другог клуба себи дозвољава луксуз да ужива у неуспесима париског тима. Посебно кад их режира 16-годишњи клинац.

Није ни само до те безобразне асистенције. Али је и до ње. То се једноставно не ради. Не са 16 година. Лопта као да је имала очи. Дел Кастиљо је свој део послао савршено обавио, али Камавингаје импресионирао фудбалску планету. Овакве лопте не виђају се сваки дан. Чак ни од много искуснијих фудбалских зналаца. После свега онога што смо вечерас видели у Рену, само је питање тренутка кад ће и Камавинга себи обезбедити статус истинског аса.

Понављамо, није само до те асиснтенције. Маестрално је пребацивао лопту са једне на друге стране, играо са толико храбрости да се то косило са логиком. Али Рен је у групи ретких тимова који воле да покажу зубе Пари Сен Жермену. Савладали су га и у финалу прошлогодишњег Купа. Мада му се ПСЖ осветио летос у Суперкупу. Изгледало је да ће му за тај мајски пораз вратити са каматом. Единсон Кавани је одавно показао какав је фудбалски предатор. Овакву грешку Ренове последње линије тај не опрашта.

Међутим, Рен је показао зубе. Још и пре но што се завшрило прво полувреме стигао је до изједначења. Као шило је по десном крилу пробио Хамари Траоре, вратио лопту до Мбајеа Нијанга у срцену казненог простора, а овај је из тешке ситуације – кад је било логичније да одложи лопту неком од саиграча – из окрета прецизно тукао у супротан угао и показао да није само бивши Миланов таленат, већ играч који заслужује цену од 15.000.000 евра колико је Рен овог лета платио Торино за његове услуге.

ЛИГА 1 - 2. КОЛО:

Петак

Лион - Анже 6:0 (3:0)
/Ауар 11, Дембеле 36, 65, Депај 42, 48, Лукас 72/

Субота

Нант - Марсељ 0:0

Бордо - Монпеље 1:1 (0:1)
/Маџа 70 - Делор 22/

Ним - Ница 1:2 (1:2)
/Рипар 45+1. пенал - Сипријен 10. пенал, Ганаго 16/

Амијен - Лил 1:0 (0:0)
/Жираси 70/

Мец - Монако 3:0 (1:0)
/Дијало 11. пенал, 53, Коад 66/

Тулуз - Дижон 1:0 (0:0)
/Макенго 54/

Недеља

Сент Етјен - Брест 1:1 (0:1)
/Буанга 83 – Фозурије 45+1/

Ремс – Стразбур 0:0

Рен - ПСЖ 2:1 (1:1)
/Нијанг 44, Дел Кастиљо 48 – Кавани 36/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар