FRA: Žurka u Renu, dijete od 16 godina upucalo PSŽ!

Crveno za šampiona, Pari Sen Žermen izgubio u Renu! Fudbaleri šampiona Francuske Pari Sen Žermena poraženi su u drugom kolu prvenstva Francuske.  Prvi poraz u sezoni za Tomasa Tuhela.

Fudbal 18.08.2019 | 23:51
FRA: Žurka u Renu, dijete od 16 godina upucalo PSŽ!
Izraz Nasera Al-Kelaifija sve je govorio. Celo leta Nejmar nipodoštava klub u koji su njegove gazde strovalile na stotine miliona, a kad je na red došlo prvenstvo, u kojem Pari Sen Žermen definitivno nema konkurencija, javio se i drski 16-godišnjak da mu pljune u lice. Mbaje Nijang i Romen Del Kastiljo su bili strelci, ali naslovne strane francuskih novina u ponedeljak će ispuniti lik Eduarda Kamavinge, koji je čudesnom loptom namestio pobednički gol za Ren – 2:1 u drugom kolu Lige 1.

Naravno, kao što jedna lasta ne čini ne proleće, ne znači ni da će PSŽ ove sezone nekome u Francuskoj predati titulu. To se izvesno neće desiti. Jaz je prosto preveliki. I zato svaki navijač bilo kog drugog kluba sebi dozvoljava luksuz da uživa u neuspesima pariskog tima. Posebno kad ih režira 16-godišnji klinac.

Nije ni samo do te bezobrazne asistencije. Ali je i do nje. To se jednostavno ne radi. Ne sa 16 godina. Lopta kao da je imala oči. Del Kastiljo je svoj deo poslao savršeno obavio, ali Kamavingaje impresionirao fudbalsku planetu. Ovakve lopte ne viđaju se svaki dan. Čak ni od mnogo iskusnijih fudbalskih znalaca. Posle svega onoga što smo večeras videli u Renu, samo je pitanje trenutka kad će i Kamavinga sebi obezbediti status istinskog asa.

Ponavljamo, nije samo do te asisntencije. Maestralno je prebacivao loptu sa jedne na druge strane, igrao sa toliko hrabrosti da se to kosilo sa logikom. Ali Ren je u grupi retkih timova koji vole da pokažu zube Pari Sen Žermenu. Savladali su ga i u finalu prošlogodišnjeg Kupa. Mada mu se PSŽ osvetio letos u Superkupu. Izgledalo je da će mu za taj majski poraz vratiti sa kamatom. Edinson Kavani je odavno pokazao kakav je fudbalski predator. Ovakvu grešku Renove poslednje linije taj ne oprašta.

Međutim, Ren je pokazao zube. Još i pre no što se zavšrilo prvo poluvreme stigao je do izjednačenja. Kao šilo je po desnom krilu probio Hamari Traore, vratio loptu do Mbajea Nijanga u srcenu kaznenog prostora, a ovaj je iz teške situacije – kad je bilo logičnije da odloži loptu nekom od saigrača – iz okreta precizno tukao u suprotan ugao i pokazao da nije samo bivši Milanov talenat, već igrač koji zaslužuje cenu od 15.000.000 evra koliko je Ren ovog leta platio Torino za njegove usluge.

LIGA 1 - 2. KOLO:

Petak

Lion - Anže 6:0 (3:0)
/Auar 11, Dembele 36, 65, Depaj 42, 48, Lukas 72/

Subota

Nant - Marselj 0:0

Bordo - Monpelje 1:1 (0:1)
/Madža 70 - Delor 22/

Nim - Nica 1:2 (1:2)
/Ripar 45+1. penal - Siprijen 10. penal, Ganago 16/

Amijen - Lil 1:0 (0:0)
/Žirasi 70/

Mec - Monako 3:0 (1:0)
/Dijalo 11. penal, 53, Koad 66/

Tuluz - Dižon 1:0 (0:0)
/Makengo 54/

Nedelja

Sent Etjen - Brest 1:1 (0:1)
/Buanga 83 – Fozurije 45+1/

Rems – Strazbur 0:0

Ren - PSŽ 2:1 (1:1)
/Nijang 44, Del Kastiljo 48 – Kavani 36/



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar