Медисон Киз освојила титулу у Синсинатију!

Америчка тенисерка Медисон Киз освојила је турнир мастерс серије у Синсинатију.  Киз срушила четири гренд слем шампионке и узела трофеј! Америчка тенисерка освојила је турнир у Синсинатију, победивши у финалу Светлану Кузњецову.

Тенис 18.08.2019 | 23:23
Медисон Киз освојила титулу у Синсинатију!
Киз је у финалу победила Светлану Кузњецову са 2:0 (7:5, 7:6).

Американка је у првом сету одмах заостајала, пошто је ветеранке из Русије одмах направила брејк.

Одлично је играла Кузњецова и није попуштала, све до десетог гема када је Киз успела да изједначи на 5:5.

Како ти иде у женском тенису, 18. тенисерка света у наредном гему поново је одузела сервис и први сет добила резултатом 7:5.

Пресликана ситуација и у другом сету. Кузњецова је рано дошла до брејка, али када је требало да сервира за изједначење, Киз је вратила брејк. Убрзо се ушло у тај-брејк у којем је Американка била боља.

Мушко финале тренутно играју Давид Гофан против Данила Медведева, који је у полуфиналу био бољи од Новака Ђоковића.

Медисон Киз остварила је највећи успех у каријери, пошто је победом над Светланом Кузњецовом 7:5, 7:6 (7:5) освојила турнир у Синсинатију, игран за наградни фонд од 2,94 милиона долара.

Она ће захваљујући том успеху са 18. места WТА листе ући међу 10 најбољих.

Киз је пре искусне Рускиње, која је тријумфовала на УС опену 2004. и Ролан Гаросу 2009, на путу до трофеја елиминисала још три тенисерке које су освајале гренд слем турнире - Гарбиње Мугурузу, Симону Халеп и Венус Вилијамс.

Кузњецова је пропустила прилику да као 153. на свету дође до титуле и још веће новчане премије, јер је оба сета изгубила након вођства од 5:3. Занимљиво је и да није имала ниједну сет лопту.

Шампионки је припао чек на 544.000 долара, док је поражена финалисткиња узела 270.000.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар