Medison Kiz osvojila titulu u Sinsinatiju!

Američka teniserka Medison Kiz osvojila je turnir masters serije u Sinsinatiju.  Kiz srušila četiri grend slem šampionke i uzela trofej! Američka teniserka osvojila je turnir u Sinsinatiju, pobedivši u finalu Svetlanu Kuznjecovu.

Tenis 18.08.2019 | 23:23
Medison Kiz osvojila titulu u Sinsinatiju!
Kiz je u finalu pobedila Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0 (7:5, 7:6).

Amerikanka je u prvom setu odmah zaostajala, pošto je veteranke iz Rusije odmah napravila brejk.

Odlično je igrala Kuznjecova i nije popuštala, sve do desetog gema kada je Kiz uspela da izjednači na 5:5.

Kako ti ide u ženskom tenisu, 18. teniserka sveta u narednom gemu ponovo je oduzela servis i prvi set dobila rezultatom 7:5.

Preslikana situacija i u drugom setu. Kuznjecova je rano došla do brejka, ali kada je trebalo da servira za izjednačenje, Kiz je vratila brejk. Ubrzo se ušlo u taj-brejk u kojem je Amerikanka bila bolja.

Muško finale trenutno igraju David Gofan protiv Danila Medvedeva, koji je u polufinalu bio bolji od Novaka Đokovića.

Medison Kiz ostvarila je najveći uspeh u karijeri, pošto je pobedom nad Svetlanom Kuznjecovom 7:5, 7:6 (7:5) osvojila turnir u Sinsinatiju, igran za nagradni fond od 2,94 miliona dolara.

Ona će zahvaljujući tom uspehu sa 18. mesta WTA liste ući među 10 najboljih.

Kiz je pre iskusne Ruskinje, koja je trijumfovala na US openu 2004. i Rolan Garosu 2009, na putu do trofeja eliminisala još tri teniserke koje su osvajale grend slem turnire - Garbinje Muguruzu, Simonu Halep i Venus Vilijams.

Kuznjecova je propustila priliku da kao 153. na svetu dođe do titule i još veće novčane premije, jer je oba seta izgubila nakon vođstva od 5:3. Zanimljivo je i da nije imala nijednu set loptu.

Šampionki je pripao ček na 544.000 dolara, dok je poražena finalistkinja uzela 270.000.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar