Молде примио пет голова за 72 сата, пред Партизан!

Ако се за нешто може тврдити да је слаба тачка Норвежана, онда је то дефинитивно одбрана. . .  Леке Џејмс прети црно-белима, Молде је опет први у Норвешкој! Истина, није имао тежак посао против Ранхајма.

Фудбал 19.08.2019 | 09:54
Молде примио пет голова за 72 сата, пред Партизан!
Молде долази у добром расположењу у Београд, али има и брига!

Клуб из Норвешке некако је "преживео" драму у Солуну у четвртак, где су умало "прокоцкали" три гола из првог меча против Ариса, али је ипак стигао до плеј-офа квалификација за Лигу Европе где се састаје с Партизаном, да би у домаћем првенству опет показали слабости у одбрани...

Молде је победио Ранхајм на гостовању (3:2), међутим вреди истаћи да су у само 72 сата примили чак пет голова, па је лако тврдити да им је то најслабија тачка.

Клуб који ће се грчевито борити за опстанак у првенству Норвешке имао је већи посед лопте (53%) и више шанси на данашњем мечу (16 шутева, 8 у оквир гола насупрот 7 (6) Молдеа), али нису успели да славе пред својим навијачима.

Молде је повео у 7. минуту преко Џејмса, изједначио је Тоне у 28, да би Елингсен из редова ривала Партизана донео вођство на полувремену у 36. минуту.

Други пут на сусрету нигеријски нападач Џејмс се уписао у 48. минуту, а коначан резултат поставио је Солбакен у 71. Нападали су и нападали играчи Ранхајма, али нису успели да освоје бод против лидера шампионата.

Подсетимо, Партизан ће дочекати Молде наредног четвртка (21.00), док је реванш заказан за седам дана касније у Норвешкој.

Партизан је сместио три комада Раду, Молде исто толико Ранхајму, па се чини да нас у четвртак чини изузетно узбудљив меч плеј-офа Лиге Европе. Треба додуше рећи да су и једни и други имали поприлично лак посао у домаћим шампионатима, те да су и једни и други измешали састав. Без обзира, циљ је испуњен, мада Молдеу није било баш пријатно на гостовању код Ранхајма. На крају ипак победа од 3:2 и повратка на челу првенства, са бодом испред Бодеа, који тек игра свој меч 18. кола.

Као и Милошевић против Грађевинара, ротирао је и Ерлинг Мое, па су на клупи остали капитен Магнус-Волф Ејкрем и најопаснији играч Молдеа Охи Омоиђуенфо. У његовом одсуству палицу је преузео Леке Џејмс, центарфор Молдеа који је са два поготка укупан голгетерски конто поправио на укупно 11 комада ове сеозне.

Стрелац је био и Мартин Елингсен, који вероватно неће почети у Хумској, мада треба имати на уму да је Молде прва три гола постигао из прве три шансе које је створио. За Ранхајм је то ипак било превише, без обзира на то што је Мое меч почео без петорице иначе стандардних првотимаца. Поред већ поменутих Ејкрема и Омоиђуенфа, на поштеди су били и Мартион Бјернабк, Ецаз Хусаин и Ејрик Хестад.

Молде је, податак за поштовање, постигао гол на 35 узастопних утакмица у норвешком првенству. Први циљ је дакле јасан. Укротити Норвежане. Као вечерас Рад. С тим да то није ни приближно исти ниво. Биће изазовно.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар