Molde primio pet golova za 72 sata, pred Partizan!

Ako se za nešto može tvrditi da je slaba tačka Norvežana, onda je to definitivno odbrana. . .  Leke Džejms preti crno-belima, Molde je opet prvi u Norveškoj! Istina, nije imao težak posao protiv Ranhajma.

Fudbal 19.08.2019 | 09:54
Molde primio pet golova za 72 sata, pred Partizan!
Molde dolazi u dobrom raspoloženju u Beograd, ali ima i briga!

Klub iz Norveške nekako je "preživeo" dramu u Solunu u četvrtak, gde su umalo "prokockali" tri gola iz prvog meča protiv Arisa, ali je ipak stigao do plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope gde se sastaje s Partizanom, da bi u domaćem prvenstvu opet pokazali slabosti u odbrani...

Molde je pobedio Ranhajm na gostovanju (3:2), međutim vredi istaći da su u samo 72 sata primili čak pet golova, pa je lako tvrditi da im je to najslabija tačka.

Klub koji će se grčevito boriti za opstanak u prvenstvu Norveške imao je veći posed lopte (53%) i više šansi na današnjem meču (16 šuteva, 8 u okvir gola nasuprot 7 (6) Moldea), ali nisu uspeli da slave pred svojim navijačima.

Molde je poveo u 7. minutu preko Džejmsa, izjednačio je Tone u 28, da bi Elingsen iz redova rivala Partizana doneo vođstvo na poluvremenu u 36. minutu.

Drugi put na susretu nigerijski napadač Džejms se upisao u 48. minutu, a konačan rezultat postavio je Solbaken u 71. Napadali su i napadali igrači Ranhajma, ali nisu uspeli da osvoje bod protiv lidera šampionata.

Podsetimo, Partizan će dočekati Molde narednog četvrtka (21.00), dok je revanš zakazan za sedam dana kasnije u Norveškoj.

Partizan je smestio tri komada Radu, Molde isto toliko Ranhajmu, pa se čini da nas u četvrtak čini izuzetno uzbudljiv meč plej-ofa Lige Evrope. Treba doduše reći da su i jedni i drugi imali poprilično lak posao u domaćim šampionatima, te da su i jedni i drugi izmešali sastav. Bez obzira, cilj je ispunjen, mada Moldeu nije bilo baš prijatno na gostovanju kod Ranhajma. Na kraju ipak pobeda od 3:2 i povratka na čelu prvenstva, sa bodom ispred Bodea, koji tek igra svoj meč 18. kola.

Kao i Milošević protiv Građevinara, rotirao je i Erling Moe, pa su na klupi ostali kapiten Magnus-Volf Ejkrem i najopasniji igrač Moldea Ohi Omoiđuenfo. U njegovom odsustvu palicu je preuzeo Leke Džejms, centarfor Moldea koji je sa dva pogotka ukupan golgeterski konto popravio na ukupno 11 komada ove seozne.

Strelac je bio i Martin Elingsen, koji verovatno neće početi u Humskoj, mada treba imati na umu da je Molde prva tri gola postigao iz prve tri šanse koje je stvorio. Za Ranhajm je to ipak bilo previše, bez obzira na to što je Moe meč počeo bez petorice inače standardnih prvotimaca. Pored već pomenutih Ejkrema i Omoiđuenfa, na poštedi su bili i Martion Bjernabk, Ecaz Husain i Ejrik Hestad.

Molde je, podatak za poštovanje, postigao gol na 35 uzastopnih utakmica u norveškom prvenstvu. Prvi cilj je dakle jasan. Ukrotiti Norvežane. Kao večeras Rad. S tim da to nije ni približno isti nivo. Biće izazovno.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar